Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Hanácký salát z červeného zelí

Hanácký salát z červeného zelí

Potřebné ingredience

10 dkg cibule 20 dkg sterilované okurky 200 ml majonéza 1 hlávka červené zelí podle chuti\r\n cukr krupice  ocet  sůl

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Okurky nakrájíme na nudličky. Červené zelí nakrájíme na jemné nudličky, vhodíme je do hrnce s vařící vodou a necháme je přejít varem, scedíme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rychlý a chutný dressing na salát i maso

Rychlý a chutný dressing na salát i maso

Potřebné ingredience

2 polévkové lžíce bílého jogurtu nebo kysané smetany, 2 vrchovaté kávové lžičky majonézy (popř. tatarky), 2 lžičky hořčice - nejlépe grilovací a dle chuti možno osolit a opepřit

Postup přípravy

V misce smícháme dohromady všechny ingredience ze seznamu a dobře vidličkou prošlehejte. Množství stačí pro jednu až dvě osoby.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rychlý a dobrý salát

Rychlý a dobrý salát

Potřebné ingredience

1 hlávkový salát 8 ředkviček 2 vařená vejce bílý jogurt pepř sůl ocet

Postup přípravy

Hlávkový salát umyjeme, osušíme a natrháme na menší kusy. Ředkvičky a vařená vejce nakrájíme na drobné kousky. Z bílého jogurtu, soli, pepře a octa připravíme zálivku, kterou…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
rychlá svačinka-čočkový salát

rychlá svačinka-čočkový salát

Potřebné ingredience

100g čočky namočit,1 menší cibule,1 stroužek česnek,1 vejce uvařené,2 sterilované okurky,olivový olej,ocet,sul pepř

Postup přípravy

čočku uvařit a přidat ostatní ingerience

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
kuskusový lehký salát

kuskusový lehký salát

Potřebné ingredience

50 kuskusu,100g rajčat,100g červená paprika,bílý jogurt,3 stroužky čeneku,sul,pečivo tmavé

Postup přípravy

Kuskus uvaříme dle návodu,pokrajíme rajačata,papriku,přidáme ke kuskusu,do bílého jogurtu prolisujeme česnek,sul..zamícháme do kuskusua dobrou chut

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát s Cottage

Salát s Cottage

Potřebné ingredience

1 ledový salát 4 rajčata 1/4 porku 1 malá červená paprika 1 pažitkový Cottage sůl,pepř olivový olej cca lžíce

Postup přípravy

Vše do jedné mísy a pěkně promíchat.Podávat s bagetkou

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát s ananasem a řapíkatým celerem

Salát s ananasem a řapíkatým celerem

Potřebné ingredience

400 g čerstvého ananasu, sáček mražené kukuřice, 3-4 stonky řapíkatého celeru, 1 mladá cibulka s natí (lahůdková), 150 g šunky (nebo třeba zbytek masa , nebo se nemusí dávat nic), 100 g tvrdého sýra, mletý pepř (bílý), sůl, 3-4 lžíce lehké majonézy (např. jogurtové)

Postup přípravy

Kukuřici uvařit v páře.
Ananas oloupat a pokrájet na kostky.
Celer a cibulku očistit a pokrájet na kolečka.
Šunku a sýr pokrájet na menší kostky.

Všechny suroviny…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
SALÁT CÉSAR

SALÁT CÉSAR

Potřebné ingredience

Hlávkový salát ( když není římský) , salátová okurka, rajčata, paprika, 2 ks kuřecích řízků + koření GYROS , Zálivka: dijonská hořčice, majolka, studená voda, šťáva z citronu, nasekané kapary, olivový olej, strouhaný parmazán, med, půl stroužku česneku, sůl, pepř Krutony : velká bílá bageta, půl stroužku česneku, anglická slanina, olivový olej

Postup přípravy

Zálivka: dijonská hořčice, majolka, studená voda, šťávy z citronu, nasekané kapary, olivový olej, strouhaný parmazán, med, půl česneku, sůl, pepř

Krutony : nakrájíme na…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Potřebné ingredience

červená řepa, mrkev, jablka, citron, cukr, vinný ocet

Postup přípravy

Řepu, mrkev, jablíčko oloupat a nastrouhat na hrubším struhadle, zakapeme citronem a vinným octem a osladíme dle chuti.

řepu, mrkev a jablka dávám ve stejném poměru,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Pórkový salát.

Pórkový salát.

Potřebné ingredience

Jeden čerstvý pór - cca 600 gramů, 8 vajec vařených natvrdo, 3-4 lžíce majonézy (část lze nahradit dobrým bílým jogurtem) , malá konzerva hrášku nebo kukuřice - nekombinovat obojí, 1/2 malé cibulky, 10 dkg šunky, sůl, pepř, lžička citronové šťávy (nemusí být).

Postup přípravy

Z póru odkrojíme zelenou část (schovat do mrazáku na polévku!), bílou část podélně přepůlíme, nakrájíme na cca 3 mm proužky, dáme do mísy a zalijeme vařící vodou, necháme spařit…

Zobrazit více...

Kategorie