Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Potřebné ingredience

těstovinové plátky na lasagne, kuřecí nebo krůtí maso, špenát (klasicky ochutíme - sůl, pepř, česnek, mléko nebo smetana), na bešamelovou omáčku: máslo, hladká mouka, 1/2 litru mléka, sůl, pepř a sýr cca 200 g eidam popř. jiný dle chuti

Postup přípravy

Na cibulce si opečeme okořeněné maso necháme opéct, přidáme špenát, česnek a trochu mléka nebo smetany. Zvlášť si připravíme bešamel - na másle uděláme jíšku a zalijeme mlékem -…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Můj karlovarský knedlík - snadný a výbornýýý !!

Můj karlovarský knedlík - snadný a výbornýýý !!

Potřebné ingredience

4 housky/rohlíky, sůl, 1 vejce, mléko (cca 20 lžic), a 100 g hrubé mouky (toto množství vychází na jeden menší knedlík pro cca 2 osoby).. připravte si taky provázek a látkový ubrousek na uvaření (já vařím v dětské pleně)

Postup přípravy

Housky se nakrájí na kostičky a zvlhčí se mlékem. Přidáme sůl, vejce a mouku a promícháme. Těsto je řidší toho se nelekněte. Toto těsto vložíme do vodou namočeného (namočí se do…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečený květák s těstovinou

Zapečený květák s těstovinou

Potřebné ingredience

100 g másla, 4 vejce (já dala pouze 3 a stačilo to :)), 4 lžíce strouhanky, 1 větší květák, 150 g uzeného masa, 100 g parmazánu (lze obměnit např. eidamem - lepší však uzený), sůl, malinko muškátového květu a samozřejmě těstoviny cca 400 g

Postup přípravy

Máslo utřeme do pěny, po jednom přidáváme žloutky, strouhanku, na růžičky rozebraný a předem ve slané vodě uvařený květák, sůl, strouhaný sýr a na kostičky nakrájené uzené maso.…

Zobrazit více...

Kategorie