Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bezlepkové noky

Bezlepkové noky

Potřebné ingredience

2 střední brambory, 1 vejce, sůl, uvařené jáhly na kaši (asi 1 velký hrnek), kukuřičná mouka na zahuštění. 1 stroužek česneku, 250g žampionů, 150g slaniny nebo pančety, hrst sekaných ořechů, 1 šlehačka, provensálské bylinky, sůl

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme. Jáhly uvaříme v osolené vodě na kaši a necháme vychladnout (lépe den předem). Smícháme brambory, jáhly, vejce, sůl a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Potřebné ingredience

pláty lasagní, 2 balíčky mraženého sekaného špenátu, česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, 80g másla, 80g hladké mouky, 1 litr mléka, 250g dušené šunky, bazalkové pesto, 80 - 100g parmazánu, slunečnice

Postup přípravy

Špenát podusíme s česnekem, solí a pepřem. Necháme vydusit tekutinu (popřípadě zahustíme ovesnými vločkami). Připravíme bešamel - z másla a mouky umícháme jíšku, zalijeme částí…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Potřebné ingredience

1 šálek rýže, 1¼ šálku vody, 2 kuřecí stehenní řízky, 1 hrnek hub, ½ mrkve, 2 lžíce vína Mirin, 1-2 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, čerstvý hrášek na posypání na talíři, (parmezán na posypání)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- rýži předem namočit a propláchnout (není nezbytné)
- maso pokrájet na tenké nudkičky
- houby pokrájet na tenké plátky
- mrkev pokrájet na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Houskový knedlík

Houskový knedlík

Potřebné ingredience

Pol. mouka, voda, droždí, vejce, sůl, rohlík

Postup přípravy

Vše smíchat a nechat kynout, vytvarovat šišku a dát vařit do páry.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
RIZOTO

RIZOTO

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa 4 sáčky rýže / nebo 400g dlouhozrnné rýže / 1 cibule 1 lžíce sádla 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce červené papriky 1 menší stroužek česneku 1 sáček mražené zeleniny /mrkev, hrášek, kukuřice/ 1 malý konzervovaný hrášek cca 250ml vývaru sůl, pepř strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci ji na rozehřátém sádle necháme zesklovatět. Přihodíme mleté maso a restujeme. Maso pustí šťávu, kterou za pravidelného míchání…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Jednoduché noky

Jednoduché noky

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g hery, sůl, mléko

Postup přípravy

Do misky dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a promícháváme až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty - aby z něho…

Zobrazit více...

Kategorie