Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety all´amatriciana

Špagety all´amatriciana

Potřebné ingredience

350g špaget, 400g loupaných krájených rajčat, 80-100g pecorina, 100g guanciale (popřípadě pančety), kousek feferonky, 1 lžíce olivového oleje, 50ml bílého vína, sůl

Postup přípravy

Guanciale nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji do křupava spolu s feferonkou. Přilijeme víno a necháme odpařit. Z výpeku vyndáme slaninu, přikryjeme ji alobalem, aby…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Potřebné ingredience

3 konzervy tuňáka (cca 300g), 400g těstovin, malá brokolice, 200g lučiny, 100g čedaru, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, sušený česnek, 1 plechovka rajčat

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme ve vodě do poloměkka, ke konci přihodíme na dvě minuty brokolici. Smícháme horké těstoviny a brokolici s lučinou, po rozpuštění přimícháme zbytek surovin, kromě…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Potřebné ingredience

500g dýně (máslová), 150g rýže arborio, 750 - 870ml vývaru, 35g másla, 50g parmazánu, sůl, pepř, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Na lžíci přepuštěného másla orestujeme malé kousky dýně (asi 5-8 min.), přidáme rýži, také chvíli restujeme. Postupně přiléváme horký vývar (po naběračkách), téměř stále mícháme,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Potřebné ingredience

4 žloutky, 100 - 130g parmazánu, 150g pancetty na kostičky, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, pepř, špagety, sůl do vody na špagety

Postup přípravy

Na oleji orestovat celý, zmáčknutý stroužek česneku do zezlátnutí, poté vyndat. Přidat pancettu a restovat dokřupava v hluboké pánvi. V míse smíchat žloutky, parmazán, pepř a asi…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Boloňské špagety

Boloňské špagety

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, 2 řapíky celeru, 1 velká mrkev, hrst čerstvé bazalky, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 400g krájených rajčat, olivový olej, 200ml červeného vína, 2 stroužky česneku, 1 lžička třtinového cukru. Špagety, parmazán

Postup přípravy

Na oleji orestujeme na malé kousky nakrájenou mrkev a celer, po chvíli přidáme kousky česneku, nakonec cukr, bobkový list a hřebíček. Po orestování zeleniny přidáme mleté maso a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Plněné těstoviny (ravioli) s ricottou a špenátem

Plněné těstoviny (ravioli) s ricottou a špenátem

Potřebné ingredience

Na těsto: 2 vejce, 100g hladké pšeničné mouky, 100g semolinové mouky (nebo se dá použít i pouze 200g pšeničné hladké, nebo 200g pouze semolinové). Náplň: 250g ricotty, 150 - 200g baby špenátu, sůl, sušená šunka, muškátový oříšek, 1 žloutek, bazalka, parmazán, bílek (vejce)

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme asi hodinu přikryté odležet. Poté vyválíme na tenké placky, poklademe hromádky náplně (vše smíchat, špenát předem spařit), přikryjeme druhou plackou,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se žampionovou omáčkou

Těstoviny se žampionovou omáčkou

Potřebné ingredience

400 - 500g žampionů, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžička drceného kmínu, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce kaparů, hrst petrželky, ev. 1/2 houbového bujónu, 200 - 250g těstovin

Postup přípravy

Plátky žampionů orestujeme na oleji, přidáme kmín, sůl, mouku a chvíli restujeme. Zalijeme asi 150ml vody, přidáme kapary, ev. bujón a necháme dusit asi 15min. Ke konci přidáme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Dýňové noky se šalvějí, prošutem a parmazánem

Dýňové noky se šalvějí, prošutem a parmazánem

Potřebné ingredience

1 malá dýně, 1 lžička soli, 1 vejce, hladká mouka dle potřeby (na malou dýni asi 300g), 100g sušené šunky, 100g parmazánu, 1 snítka šalvěje, plátek másla

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na kousky a dáme péct na 180 - 200°C asi na 30 min. (do změknutí). Poté teplou rozmixujeme, přidáme vejce, sůl a postupně mouku, než vznikne jen mírně lepivé těsto.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagne podle Z. Pohlreicha

Lasagne podle Z. Pohlreicha

Potřebné ingredience

asi 12 ks plátů na lasagne. 100g parmazánu. MASOVÁ SMĚS: 500g hovězího mletého masa, 300g vepřového mletého masa, 2 lžíce olivového oleje, 2 mrkve, kousek celeru, 2 konzervy sekaných rajčat (nebo 1 konzerva rajčat a 1 rajčatové pyré), 1 - 2 stroužky česneku, 300ml červeného vína, 200ml hovězího vývaru, rozmarýn, sůl, pepř. BEŠAMEL: 1000ml plnotučného mléka, 65g másla, 65g hladké mouky, muškátový oříšek, 1 bobkový list, 4 hřebíčky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou mrkev a celer, do hněda asi 15 min. Poté přidáme česnek s rozmarýnem a ještě chvíli restujeme,nakonec přidáme maso. Restujeme do odpaření…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Potřebné ingredience

500g kuřecích prsou, sůl, pepř, sušený česnek, kari koření, olivový olej, 200g mraženého sekaného špenátu, 3 lžíce zakysané smetany, 250g těstovin, ev. sýr na posypání

Postup přípravy

Kousky masa naložíme do koření a oleje do druhého dne. Poté zprudka orestujeme, asi po 10min. přidáme špenát a chvíli povaříme. Nakonec zakysanou smetanu. Smícháme s uvařenými…

Zobrazit více...

Kategorie