Kolivo (tradiční balkánský pokrm)
Potřebné ingredience
pšenice (nejlépe špalda), sůl, med, kokos
Postup přípravy
Předem namočenou špaldu uvaříme dle návodu na obalu v mírně osolené vodě. Do vychladlé špaldy vmícháme med a kokos a můžeme podávat. Můžeme přidat i další přísady, jako jsou…
Buchty bez mléka a vajec
Potřebné ingredience
100 g žitné mouky, 50 g celozrnné pšeničné mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce Vajahitu, ½ kostky droždí, 50 g hnědého cukru, špetka soli, 130 ml rýžového nápoje, 30 g Ramy nebo Flory Gold, povidla, moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Necháme vzejít kvásek z trochy vlažného rýžového nápoje, droždí, cukru a mouky. Poté uhněteme těsto, necháme v teple kynout, během kynutí jednou přemísíme. Z vykynulého těsta…