Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Raw jablečná dobrůtka (zdroj: Vitarecepty)

Raw jablečná dobrůtka (zdroj: Vitarecepty)

Potřebné ingredience

700 g jablek, 2 banány , ½ hrnku rozinek, skořice, muškátový oříšek, ¼ hrnku mletých ořechů, med nebo datlový sirup apod.

Postup přípravy

Jablka oloupeme a pomocí škrabky na brambory z nich vytvoříme tenoučké plátky. Krém připravíme tak, že rozinky rozmixujeme spolu s banány a přidáme skořici a muškátový oříšek.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Letní hrášková polévka

Letní hrášková polévka

Potřebné ingredience

balíček mraženého hrášku, avokádo, zelené bylinky (co zrovna máme - bazalka, pažitka, nasekaný špenát…), stroužek česneku, nějaké pikantnější koření (třeba zázvor nebo mletý pepř), sůl

Postup přípravy

Hrášek a avokádo rozmixujeme v menším množství vody, přidáme sůl, bylinky a koření. Nevaříme. Podávat můžeme na studeno i ohřáté.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Raw burger (inspirováno receptem na Vegmania)

Raw burger (inspirováno receptem na Vegmania)

Potřebné ingredience

1/4 hrnku mandlí, 1/4 hrnku slunečnicových semínek, 2 stroužky česneku, sůl, 1/2 hrnku lněného semínka, 1-2 lžíce olivového oleje, šťáva z jednoho citronu

Postup přípravy

Ořechy a semínka umeleme, přidáme prolisovaný česněk a sůl, olivový olej, citronovou šťávu a nepatrné množství vody. Rukama uhněteme hutnou hmotu a z ní vytvarujeme burgery. Hmota…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kolivo (tradiční balkánský pokrm)

Kolivo (tradiční balkánský pokrm)

Potřebné ingredience

pšenice (nejlépe špalda), sůl, med, kokos

Postup přípravy

Předem namočenou špaldu uvaříme dle návodu na obalu v mírně osolené vodě. Do vychladlé špaldy vmícháme med a kokos a můžeme podávat. Můžeme přidat i další přísady, jako jsou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gazpacho

Gazpacho

Potřebné ingredience

6 velkých rajčat, 1 salátová okurka, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku, zelená cibulka, citron, olivový olej, bazalka, trochu pepře nebo mletého zázvoru, sůl

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a rozmixujeme v malém množství vody. Přidáme nasekanou cibulku, bazalku, šťávu z citronu a olivový olej. Osolíme, okořeníme a můžeme podávat.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečené makové koláčky (zdroj: Vitarecepty)

Nepečené makové koláčky (zdroj: Vitarecepty)

Potřebné ingredience

Základ: ořechy, slunečnicová semínka, rozinky, med nebo javorový sirup či jiné přírodní sladidlo. Náplň: mletý mák, slunečnicová semínka, cironová šťáva, med nebo javorový sirup apod., špetka muškátového oříšku, špetka skořice

Postup přípravy

Semínka a oříšky na základ umeleme, rozinky rozmixujeme, přidáme med nebo jiné přírodní sladidlo a uhněteme základ. Z toho pak vytvoříme několik placiček s lehce zvednutými okraji…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
plněná rajčata (zdroj: Vitarecepty)

plněná rajčata (zdroj: Vitarecepty)

Potřebné ingredience

rajčata, špenátové listy nebo salát, jarní cibulka, červená paprika, černé olivy, trochu nakládaných hub, česnek, olivový olej, citron, sůl, javorový sirup (nemusí být)

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, česnek prolisujeme, přidáme olivový olej, sůl a trochu šťávy z citronu, můžeme přisladit javorovým sirupem. Rajčata vydlabeme (vnitřek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makové kuličky

Makové kuličky

Potřebné ingredience

mák, slunečnicová semínka, citronová šťáva, med nebo javorový sirup apod., špetka muškátového oříšku, špetka skořice, kokos

Postup přípravy

Mák a semínka umeleme, přidáme ostatní ingredience a vytvoříme kuličky, které obalíme v kokosu. Nepečeme.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové „špagety“ s červenou omáčkou

Cuketové „špagety“ s červenou omáčkou

Potřebné ingredience

cuketa, 3 větší rajčata, sušená rajčata v oleji, lněné semínko, slunečnicové semínko, pár mandlí, 3 datle bez pecek, pažitka, bazalka, černé olivy, cherry rajčata na ozdobu

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na kusy, přidáme asi čtyři sušená rajčata, rozmixujeme. Přidáme černé olivy nakrájené na úzká kolečka a datle nakrájené na kousíčky, nasekanou pažitku a bazalku.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
„Gulášová“ polévka

„Gulášová“ polévka

Potřebné ingredience

brambory, sojový granulát, sušená polévková zelenina bez glutamátu (např. Horalka), libeček nebo celerová nať, sladká paprika, mletý kmín, majoránka, celozrnná mouka, sůl, lžíce oleje, pažitka

Postup přípravy

Vaříme vše dohromady, nakonec zahustíme celozrnnou moukou, dochutíme pažitkou a přidáme lžíci oleje. Sušenou zeleninou a kořením nešetříme. V polévce můžeme taky vyvařit celou…

Zobrazit více...

Kategorie