Rybízový koláč se sněhem
Potřebné ingredience
20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg moučkového cukru, 3 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 40 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2 dcl vlažného mléka, špetku soli, rybíz, na povrch bílky a 18 dkg cukru. Tento recept jsem vyzkoušela i s rebarborou a byl také moc dobrý.
Postup přípravy
Povolené máslo utřeme s cukrem, postupně vešleháme 3 žloutky. Střídavě přidáváme mouku a mléko, nakonec vmícháme prášek do pečiva a špetku soli. Těsto dáme na plech, který si dle…
Kynuté rohlíčky
Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky, 38 dkg másla (změklého), 10 dkg cukru moučka, 3 vejce, 1 dcl vlažného mléka, 6 dkg čerstvého droždí nebo sáček sušeného, sůl. Na náplň: pomletý mák uvařený s mlékem, cukrem, citrónovou kůrou, to samé u náplně ořechové. Do tvarohu přidám cukr dle chuti a citrónovou kůru. Je lepší použít tvrdší tvaroh, nelepí se tak, např. Olešnický červený.
Postup přípravy
Z trošky mléka, cukru, mouky a čerstvého droždí nechám vykynout kvásek. (Pokud používám sušené, vsypu ho do prosáté mouky přímo.) Těsto dělám v míse s ručním hnětačem, lze ho…