Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
MUFFINKY SACHEROVÉ,KEFÍROVO-ČOKOLÁDOVÉ,KEFÍROVÉ S ČOKOLÁDOU

MUFFINKY SACHEROVÉ,KEFÍROVO-ČOKOLÁDOVÉ,KEFÍROVÉ S…

Potřebné ingredience

Sacherové muffinky dělám podle Mirky-Mirka N. (blazken) ID 111590///// Recept má na dort,já dělám i muffiny-http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=69167&user=111590///// Kefírové podle Lucietky-Lucie F. (VERONIKA) ID 50351 //////taky má recept na dort.///// http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=120572////// Moc děvčatům děkuji za skvělé recepty.

Postup přípravy

Jedny muffiny jsou s pistáciovým Jovo-krémem,druhé s karamelovým a třetí s všní a višňovým želé./////

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborovo tvarohový zákusek s bílkovou pěnou

Rebarborovo tvarohový zákusek s bílkovou pěnou

Potřebné ingredience

Inspirace na blogu Adriky Sabolové CHUTĚ A VŮNĚ MÉ KUCHYNĚ těsto (plech 30x40 cm) 6 žloutků 150 g moučkového cukru 250 g másla 100 ml sladké smetany (příp. mléka) 1 KL prášku do pečiva 250 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr //// Tvarohové těsto: 4 vejce 750 g tvarohu 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 PL vanilkového pudinkového prášku spetka soli //// dále-cca 500 g očištěných rebarbory /// pěna: 6 bílků 150 g moučkového cukru spetka soli

Postup přípravy

Rebarboru omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme po jednom žloutky, pokaždé dobře vyšleháme. Přidáme smetanu a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ledové koláče

Ledové koláče

Potřebné ingredience

Těsto:14 pol.lžíc cukru krupice,14 pol.lžíc mléka,10g.droždí,1 kg hladké mouky OO,4 žloutky,60 dkg másla. Tvarohová náplň: 3-4 kostky tvarohu(v alobalu), rozinky namočené v rumu,asi 3 van.cukry, cukr moučka dle chuti. Dělám i makové,povidlové,ořechové.Všechny náplně dělám od oka. Ořechová: Ořechy spaříme mlékem,nesmí být moc řídké,přidáme van.cukr a moučkový cukr. Maková: Mák taky spaříme mlékem,přidáme cukr van.a moučkový,vše dle chuti. Povidlová: Povidla ochutíme skořicí a mletým badyánem. Posypka: Na tuto dávku asi 6 pol.lžíc hrubé mouky,stejné množství cukru moučky a přiměřeně oleje. Dále potřebujeme asi 2 vejce a asi 1/4 l rumu a mletý cukr na obalování.

Postup přípravy

Těsto:kvasnice a cukr rozmícháme ve studeném mléce a přidáme ostatní suroviny.Mouku PROSEJEME!!!!
Těsto dáme ihned do lednice,NESMÍ NAKYNOUT!!!!!!!!!!Necháme asi 2 hod…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moučník Orgasmus alá-Tiramisu

Moučník Orgasmus alá-Tiramisu

Potřebné ingredience

Receptů na moučník Orgasmus jsem tu našla několik,většinou každý se lišil nějakou maličkostí.Já jsem zaimprovizovala a udělala ho takto- Těsto(zůstává stejné):1 plechovka ananasu-rozmixovat se šťávou,1,5 hrnku polohrubé mouky,1,5 hrnku cukr krupice,1 pr.do peč.,2 čaj.lž.sody,2 vejce. Krém:3 pomazánkové másla,2 pudinky se šlehačkou(v kelímku),2 van.cukry,cukr moučka dle chuti,rum taky dle chuti. Dále-silná a hodně oslazená káva,ovoce jaké má kdo rád-já dala banány,kakao na posypání.

Postup přípravy

Těsto:vejce s cukrem vyšleháme,přidáme ostatní suroviny,dáme péct na nižší teplotu-až se těsto na pomak vrací,je upečeno.
Krém:všechny suroviny vyšleháme do hladké konzistence.…

Zobrazit více...

Kategorie