(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Rebarborovo tvarohový zákusek s bílkovou pěnou
Potřebné ingredience
Inspirace na blogu Adriky Sabolové CHUTĚ A VŮNĚ MÉ KUCHYNĚ těsto (plech 30x40 cm) 6 žloutků 150 g moučkového cukru 250 g másla 100 ml sladké smetany (příp. mléka) 1 KL prášku do pečiva 250 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr //// Tvarohové těsto: 4 vejce 750 g tvarohu 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 PL vanilkového pudinkového prášku spetka soli //// dále-cca 500 g očištěných rebarbory /// pěna: 6 bílků 150 g moučkového cukru spetka soli
Postup přípravy
Rebarboru omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme po jednom žloutky, pokaždé dobře vyšleháme. Přidáme smetanu a opět prošleháme. Nakonec ručně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Uděláme si tvarohové těsto. 4 Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme pudinkový prášek, prošleháme. Přidáme tvaroh a dobře prošleháme. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh,, který ručně opatrně vmícháme do tvarohového těsta. Tvarohového těsta natřeme na první těsto a posypeme rebarborou.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů C asi 30-35 minut.
Vyjmeme z trouby a necháme trochu ochladit.
Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů. Mezitím vyšleháme 6 bílků se špetkou soli na tuhu pěnu. Postupně vešleháme moučkový cukr a dobře vyšleháme na hustou pěnu. Vyšlehané bílky pomocí cukrářského sáčku ozdobně naneseme na těsto a vrátíme do trouby zapéct pěnu do zlatohněda.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Uděláme si tvarohové těsto. 4 Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme pudinkový prášek, prošleháme. Přidáme tvaroh a dobře prošleháme. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh,, který ručně opatrně vmícháme do tvarohového těsta. Tvarohového těsta natřeme na první těsto a posypeme rebarborou.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů C asi 30-35 minut.
Vyjmeme z trouby a necháme trochu ochladit.
Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů. Mezitím vyšleháme 6 bílků se špetkou soli na tuhu pěnu. Postupně vešleháme moučkový cukr a dobře vyšleháme na hustou pěnu. Vyšlehané bílky pomocí cukrářského sáčku ozdobně naneseme na těsto a vrátíme do trouby zapéct pěnu do zlatohněda.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
1. 6. 2015, 16:06
ten musím vyzkoušet
Paluna
(upraveno)
1. 6. 2015, 15:21
šarlott
(upraveno)
15. 5. 2015, 11:34
rebarboru necukrujete?
liba1963
(upraveno)
1. 6. 2015, 14:54
@šarlott
nene,není třeba
martinato
(upraveno)
17. 5. 2015, 11:10
@šarlott
akorát peču, ta sněhová čepice na závěr je sladká až až ...
Vlasta33
(upraveno)
10. 6. 2013, 11:29
ZNÁM MOC DOBRÉ
liba1963
(upraveno)
10. 6. 2013, 13:14
@Vlasta33
Česťa kuba
(upraveno)
10. 6. 2013, 10:22
Libuško, já ho také dělám ale s jablky, rebarboru jsem nezkoušela Znám tyto řezy pod názvem "tvarohový krémovník" a můžeme se užrat
liba1963
(upraveno)
10. 6. 2013, 10:51
@Česťa kuba
To mě povídej!!!!!!!!!!Dnes jsem ještě nic jinýho nejedla!!!!!!!A aby toho nebylo málo,tak to prokládám čoko muffinama s chilli!!!A v troubě mám proteinové muffinky .S dietováním je to v háji,zase jsem se utrhla Ty proteinové potom vyvěsím.Teda,jestli to bude stát za to
marcelau
(upraveno)
10. 6. 2013, 10:21
vypadá úúžasně
liba1963
(upraveno)
10. 6. 2013, 10:52
@marcelau
Marci,je to mňamina!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jarmila48
(upraveno)
10. 6. 2013, 7:15
jen se chci zeptat, protože do této dobroty určitě o víkendu půjdu , tak ty zkaramelizované kapičky na tom sněhu, to je cukr? Mám tedy pak ještě sníh posypat např. vanilkovým cukrem?
Česťa kuba
(upraveno)
10. 6. 2013, 10:25
@Jarmila48
Zkuste místo močkového cukru použít do bílků krupicový. Ten vám ihned po upečení bude dělat karamelovou rosu. Pěkně to vypadá, když se bílek pročeše vydličkou
liba1963
(upraveno)
10. 6. 2013, 13:16
@Česťa kuba
Já ho Aničko stříkala trubičkou,aby to vypadalo,jako košíkový výplet,ale nevyniklo to.Příště udělám vlnky a bude to na chuti,to rozhodně neubere
liba1963
(upraveno)
10. 6. 2013, 7:26
@Jarmila48
Ne,Jaru,ničím jsem to nesypala,takhle se mi to orosilo do rána v lednici.Ale na chuti to neubírá,právě si dávám ke .Jen té rebarbory bych klidně přidala.Je to opravdu mňamka
Strepitula
(upraveno)
10. 6. 2013, 5:50
liba1963
(upraveno)
10. 6. 2013, 7:23
@Strepitula