Falešný sachr na plech
Potřebné ingredience
Na kulatou formu o průměru 28 cm potřebujete: 300 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 300 g jemně nastrouhaných jablek, 3 vejce, 100 g másla, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce hořkého kakaa, 300 g meruňkové marmelády a čokoládovou polevu
Postup přípravy
Změklé máslo utřete za postupného přidávání moučkového a vanilkového cukru do pěny, a pak do něj zašlehejte jedno po druhém také celá vejce. Nakonec do tekuté hmoty zašlehejte…
Švestkový koláč podle Michala
Potřebné ingredience
Potřebujete: 1 plát vyváleného listového těsta, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce nahrubo posekaných ořechů (lískových nebo vlašských), 500 ml švestkového kompotu, 500 ml mléka, 1 pudinkový vanilkový prášek, 2 lžíce cukru krupice a 1 vejce.
Postup přípravy
Postup: „Rád používám už rozválené listové těsto – je sice dražší, ale ušetří vám zdlouhavé válení. Těsto položte na pečicí papír a narovnejte ho do kulaté dortové formy (tak, aby…
Rýžový mls
Potřebné ingredience
Potřebujete: 150 g rýže (my jsme použili typ parboiled), 700 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, lžičku vanilkového cukru, 200 g broskvového kompotu, případně šlehačku na dozdobení.
Postup přípravy
Rýži ve varném sáčku ponořte v kastrůlku do mléka, přidejte oba cukry a přiveďte k opravdu mírnému varu. Vařte dle návodu asi 17 minut, stáhněte z ohně, přeceďte a nechte…