Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Falešný sachr na plech

0.0
Falešný sachr na plech

Potřebné ingredience

Na kulatou formu o průměru 28 cm potřebujete: 300 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 300 g jemně nastrouhaných jablek, 3 vejce, 100 g másla, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce hořkého kakaa, 300 g meruňkové marmelády a čokoládovou polevu

Postup přípravy

Změklé máslo utřete za postupného přidávání moučkového a vanilkového cukru do pěny, a pak do něj zašlehejte jedno po druhém také celá vejce. Nakonec do tekuté hmoty zašlehejte mouku prosátou s práškem do pečiva a kakao.Úplně nakonec do těsta zamíchejte nastrouhaná jablka. Formu podle potřeby vymažte tukem, vysypejte moukou a nalijte do ní těsto. V mém případě nebylo vysypávání potřeba – použila jsem formu s nepřilnavým povrchem. Těsto rovnoměrně rozetřete až ke krajům, vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte asi 30 minut.Upečené těsto nechte trochu vychladnout a příčně jej prokrojte na dvě stejně silné části. Meruňkovou marmeládu rozmíchejte v misce a dejte do mikrovlnné trouby zahřát. Zhruba polovinou teplé marmelády promažte spodní část korpusu a přikryjte ji, stejně tak jí můžete pomazat vršek dortu.

Hotový moučník nechte asi 20 minut ztuhnout v lednici a polijte ho čokoládovou polevou podle návodu ve výše uvedeném článku. Na závěr koláč dozdobte vyšlehanou šlehačkou, a můžete servírovat!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie