(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Frgálovník na plech
Potřebné ingredience
25 dkg hl. mouky, 3 dkg rozpust. másla, 1 žloutek, 1,5 čl. suš. droždí / mebo 1dkg čerstvého/, 3 dkg cukru, 1,5 dcl mléka, PLNKA 1 : 20 dkg švestkových povidel, voda, rum, skořice, cukr PLNKA 2: 5-6 jablek(já mám zavařené nastrouhané jablka 0,7l sklinku), skořice, rum, máslo, med, cukr
Drobenka: 2 dkg hr. mouky, 3 dkg kr. cukru, 2 dkg másla
Postup přípravy
Postupovala jsme dle receptu Kataríny 7075
Koláč je výborný a Katce děkuji za inspiraci.
Těsto kynulo v domácí pekárně, koláč byl vláčný a výborný. Já nepoužila rum (neměla jsme ho:-)
Těsto si připravíme v DP - nejdřív tekuté, pak sypké suroviny
PLNKA 1 : Povidla s trochou vody, rumu, 2 PL ml.skořice a cukru / dle chuti/ povaříme
PLNKA 2 : jablka nastrouháme, na hlubší pánvičce, si rozpustíme kusek másla a 2 PL medu, do toho vsypeme jablka a zasypeme cukrem a podlijeme rumem - podle chuti a dusíme tak 5 minut - necháme schladnout.
- Když je těsto hotové, tak jej přeneseme na vymazaný plech olejem pokusíme se ho prsty rozprostřít až ke krajům.
PLNKU 1, na ní PLNKU 2 hustě zasypeme posýpkou, necháme na plechu jěště 10 minut kynou, pečeme ve vyhřáte troubě do růžova. Po upečení můžeme jěště horké posypat vanilkovým cukrem.
Koláč je výborný a Katce děkuji za inspiraci.
Těsto kynulo v domácí pekárně, koláč byl vláčný a výborný. Já nepoužila rum (neměla jsme ho:-)
Těsto si připravíme v DP - nejdřív tekuté, pak sypké suroviny
PLNKA 1 : Povidla s trochou vody, rumu, 2 PL ml.skořice a cukru / dle chuti/ povaříme
PLNKA 2 : jablka nastrouháme, na hlubší pánvičce, si rozpustíme kusek másla a 2 PL medu, do toho vsypeme jablka a zasypeme cukrem a podlijeme rumem - podle chuti a dusíme tak 5 minut - necháme schladnout.
- Když je těsto hotové, tak jej přeneseme na vymazaný plech olejem pokusíme se ho prsty rozprostřít až ke krajům.
PLNKU 1, na ní PLNKU 2 hustě zasypeme posýpkou, necháme na plechu jěště 10 minut kynou, pečeme ve vyhřáte troubě do růžova. Po upečení můžeme jěště horké posypat vanilkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
15. 5. 2009, 21:35