Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Frgálovník na plech

0.0
Frgálovník na plech

Potřebné ingredience

25 dkg hl. mouky, 3 dkg rozpust. másla, 1 žloutek, 1,5 čl. suš. droždí / mebo 1dkg čerstvého/, 3 dkg cukru, 1,5 dcl mléka, PLNKA 1 : 20 dkg švestkových povidel, voda, rum, skořice, cukr PLNKA 2: 5-6 jablek(já mám zavařené nastrouhané jablka 0,7l sklinku), skořice, rum, máslo, med, cukr

Drobenka: 2 dkg hr. mouky, 3 dkg kr. cukru, 2 dkg másla

Postup přípravy

Postupovala jsme dle receptu Kataríny 7075

Koláč je výborný a Katce děkuji za inspiraci.
Těsto kynulo v domácí pekárně, koláč byl vláčný a výborný. Já nepoužila rum (neměla jsme ho:-)

Těsto si připravíme v DP - nejdřív tekuté, pak sypké suroviny

PLNKA 1 : Povidla s trochou vody, rumu, 2 PL ml.skořice a cukru / dle chuti/ povaříme
PLNKA 2 : jablka nastrouháme, na hlubší pánvičce, si rozpustíme kusek másla a 2 PL medu, do toho vsypeme jablka a zasypeme cukrem a podlijeme rumem - podle chuti a dusíme tak 5 minut - necháme schladnout.

- Když je těsto hotové, tak jej přeneseme na vymazaný plech olejem pokusíme se ho prsty rozprostřít až ke krajům.
PLNKU 1, na ní PLNKU 2 hustě zasypeme posýpkou, necháme na plechu jěště 10 minut kynou, pečeme ve vyhřáte troubě do růžova. Po upečení můžeme jěště horké posypat vanilkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 15. 5. 2009, 21:35
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie