Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Perník na plech

0.0
Perník na plech

Potřebné ingredience

4 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 1 vanilkový puding , 1 čokoládový puding ( prášek, ne uvařený:), 1 lžíce kakaa, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 vanil.cukr, 1 prášek do perníku. Na ozdobu : čokoládová poleva ( 1 čokoláda na vaření + 1ledové kaštany), barevné posypky nebo kokos. Kdo má rád, může pod polevu pomazat perník marmeládou, ale není nutné.

Postup přípravy

Ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej, pak střídavě mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali prášek do perníku, nasypeme všechny zbývající přísady. Dá se také smíchat všechno dohromady rovnou, ale takto je buchta nadýchanější:). Dáme na vyšší plech - vymazaný a vysypaný hrubou moukou - a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 175°C na 25 – 30 minut. Po vychladnutí překlopíme na tác - podsypeme strouhankou, ozdobíme polevou a posypkou nebo kokosem. Je moc dobrý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavlucobar 23. 2. 2012, 7:54
Upekla jsem perník podle tohoto receptu, jen přidala místo čokoládového pudinku karamelový a bez polevy, jen marmeládu a je výbornýýýý. Jemný, nesuchýýýý, doporučuji!!! Lucie s rodinkou (X) (Z) (child5).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie