Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy Eskymo

Řezy Eskymo

Potřebné ingredience

Těsto-korpus: 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, trocha kakaa na pečení. Krém: 2 kokosové pudinky uvařené v 1/2 litru mléka, cca 1/4-1/2 másla a 2 zakysané smetany. Na posypání kakao, strouhaná čokoláda, kokos ...

Postup přípravy

Máte rádi Eskymo nanuka? Tak potom tomuto řezu určitě neodoláte :-) Je rychlý a v létě osvěžující. Tento recept mi dala mamča a u nás je to jeden z nejoblíbenějších řezů.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Brumíci

Brumíci

Potřebné ingredience

Podařilo se mi sehnat formu na brumíky, tak jsme je zkusili - podle receptu maminky Blanka Z. (dolik76) ID 63037. Bříško jsem plnila dvoubarevnou-bílohnědou "nutelou" ještě před pečením. Proto některým prosvítá na bříšku :-)

Postup přípravy

Jsou jednoduché, k formě se nelepí a dětem mooooc chutnají :-)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy  KARAMELKA

Řezy KARAMELKA

Potřebné ingredience

200 g polohr. mouky, 4 vejce, 150 g mouč.cukru, 4 lžíce teplé až horké vody. Na povrch: 1 marmeláda či džem, cca 1,5 balíčku piškotů, rum+voda (cca 1dcl v poměru 1:1), čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření+kousek tuku, můžeme přidat i rozpuštěnou čokoládu - kaštany ). Krém: 1 Salko (slaz.kond.mléko) nebo hotové Salko Karamel, 1 tvaroh (doporučuji vaničkový ne nízkotučný) a kostka másla (nejraději na to používám Zl.Hanou nebo podobná másla). Na plech: tuk a hr.mouka na vysypání plechu či peč.papír.

Postup přípravy

Když jsem jednou čekala návštěvu, zkusila jsem tento recept. A bylo to tááááák dobré, že se nám návštěvy nejen za řezy vracejí :-)) . Ač to vypadá složité, tyto řezy jsou…

Zobrazit více...

Kategorie