Kaštanový řez
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vej ce,
6 lžic krystalového cukru
6 lžic polohrubé mouky
1 dl oleje, 1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Náplň: 1/2 másla
3 lžíce práškového cukru
1 kostka kaštanového pyré
1 vanilkový pudink, 3 dl mléka
Karamelová šlehačka:
4 lžíce krystalového cukru
3 dl mléka, 2 práškové
šlehačky
1 ztužovač šlehačky
Postup přípravy
Celé vejce vyšleháme. Přidáme olej, mouku, kakao a kypřící prášek. Promícháme a dáme péci do vyhřáté trouby. Po vychladnutí těsto necháme na plechu a natřeme ho náplní. Na náplň…
Moravské vlny
Potřebné ingredience
Těsto: 1 dl mléka, 6 žloutků 250 g práškového cukru
1 kypřící prášek do pečiva 250 g polohrubé mouky
sníh z bílků, 250 g Ramy
2 lžíce kakaa, meruňky
Náplň:
2 dl mléka, cukr
2 lžíce hladké mouky
3 žloutky, 1 malé máslo
Postup přípravy
Žloutky utřeme s práškovým cukrem a Ramou. Přidáme mléko, kypřící prášek, mouku a tuhý sníh z bílků. Smícháme. Těsto rozdělíme na dvě časti. Do jedné časti přidáme kakao. Bílé …
Dunajské vlny
Potřebné ingredience
200 g másla, 3 lžíce kakaa
200 g práškového cukru,
5 vajec
2 polévkové lžíce rrumu
300 g polohrubé mouky
2 čiové lžičky kypřícího prášku do pečiva
680 g vypeckovaných višní
Krém: 1 vanilkový pudinkový prášek, 5 dl mléka, 40 g cukru 125 g másla
Poleva: 75 g tmavé čokolády, 60 g másla
Postup přípravy
Máslo utřeme s práškovým cukrem do pěny. Při stálém šlehání po jednom přidáváme celé vejce a 1 polévkoveu lžíci rrumu. Potom přidáme mouku smíchanou s kypřícim práškem. Smícháme.…
Makový chlebíček
Potřebné ingredience
100 g pomletého maku
125 ml mlieka
60 g masla
40 g práškového cukru
vajcia
30 g pomletých orechov
10 g hrozienok
vanilínový cukor
90 g hladkej múky
1/2 balíčka kypriace hoprášku
čokoládová alebo citrónová poleva
Postup přípravy
1.Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
2.Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
3.Postupne pridávame žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka,…
Čokoládový krém
Potřebné ingredience
100 g horkej čokolády
50 ml mlieka
3 žĺtky
70 g práškového cukru
300 ml šľahačkovej smotany
Postup přípravy
1.Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postup-ne na ne navrstvíme polovicu smotanového kré-mu, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polo-vicu krému. Súčasne ukladáme piškóty…
Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!
Potřebné ingredience
1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/…