Domácí špaldové bio piškoty
Potřebné ingredience
60 g bio třtinového cukru, 70 g bio špaldové mouky celozrnné, 2 domácí vejce
Postup přípravy
Vejce si oddělíme na bílek a žloutek. Z bílku ušleháme sníh. Žloutky utřme spolu s cukrem, poté přidáme sníh a nakonec vmícháme mouku. Dáváme zdobítkem na pečící papír. Peču na…
Kukuřično-špaldová bábovka
Potřebné ingredience
150g tuku Alsan Bio, 200 g rýžového sirupu, 250g bio tvarohu, 2 domácí vejce, 150 g kukuřičné mouky, 75 g špaldové hladké celozrnné mouky, 100 g bio rozinek, 30 g Bio maizeny, 20 g vinného kamene na kypření, Karob namísto kakaa
Postup přípravy
Sirup vyšleháme společně s tukem . Tuk musí mít pokojovou teplotu, jinak se Vám hmota srazí. Poté přidáme tvaroh, vejce. V jiné míse smícháme suché ingredience a ty potom pomalu…
Opravdu výborná celozrnná vánočka
Potřebné ingredience
250g špaldové celozrnné mouky hladké, 250g pšeničné celozrnné hladké mouky, 100 g rozpuštěného bio másla, 150 ml rýžového mléka, 1 droždí, rozinky, 2 vanilkové cukry ( nikoliv vanilínové ), 2 vajíčka, 150g třtinového cukru, špetka mořské soli, na posyp mandle.
Postup přípravy
ingredience dám podle konzistence do pekárny na program " příprava těsta". Potom upletu vánočku a peču na 150 st asi 45 minut. Sypu sušeným ovesným mlékem namísto cukru.
špaldové dortíčky s krémem
Potřebné ingredience
na těsto: 300 g špaldové hladké mouky, 200 g másla, 100 g rýžového sirupu. Toto těsto vypracujeme a plníme s ním formičky, které poté budeme plnit krémem.
Na krém: 1 bio máslo, 700 ml rýžového nebo sojového mléka, třtinový cukr, 2 Bio pudingy.
Postup přípravy
Těsto vypracujeme a plníme s ním formičky. Krém uděláme tak, že uvaříme dle návodu na obalu puding z víše napsaných surovin. Až se puding ochladí, tak všleháme máslo, na…
Kukuřičná polenta sladká
Potřebné ingredience
bio kukuřičná polenta půl sáčku, bio rozinky, bio vločky, nasekané ořechy, BIO nerafinovaný cukr.
Postup přípravy
Polentu uvaříme dle základní receptu na obalu, vmícháme rozinky, dáme do vymazané dortové formy. Na suché pánvi opražíme vločky + ořechy + cukr, vznikne výborná křupavá směs,…
ŠPALDOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
300g špaldové bio mouky, 4 bio vajíčka, 150g třtinového bio cukru, vanilkový cukr BIO z pravé vanilky ne ten klasický se syntetickým vanilinem, 200g nastrouhaných jablíček - nejlépe BIO nebo vlastní, 100g nesířenych rozinek BIO, 1 lžíce kakaa, 1 vinný prášek kypřící do pečiva ( možno dát normální, ale obsahuje fosfor), sůl - mořskou nerafinovanou sušenou na slunci nejlépe od firmy DANIVAL
Postup přípravy
Nejprve si ze žloutků a cukru ušleháme krásnou pěnu, pak přidáme ostatní ingredience a nakonec z bílků sníh. Dáme do menšího pekáčku a pečeme cca 30. minut na 170 st.
Máslový dortík
Potřebné ingredience
Na korpus: 6 BIO vajec, 240 g cukru třtinového, 240 g polo. mouky.Na krém: 2 bio másla, půl litru mléka- rýžového 1 a půl vanilkového pudingu, cukr třtinový.
Postup přípravy
Vejce a cukr ušleháme do skoro bílé pěny cca 15 minut, pak pomalinku vmícháme mouku. Dáme péci do vymazané dortové formy.
Krém si uděláme tak, že uvaříme puding, ten…
Supr rychlá buchta
Potřebné ingredience
3 menší hrníčky polo. mouky, 1 práček do pečiva, 1 hrníček cukru.
Krém: 3 tvarohy, trochu mléka, cukr dle chuti
Postup přípravy
mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme. Půlkusměsi vsypeme do vymazaného pekáče. Navrch potřeme krém z tvarohu a posypeme druhou půlkou sypké směsi.
Pečeme při 180 cca 25…
Pudingové koláčky podle Marcelky Květoňové
Potřebné ingredience
Vše najdete v receptáři paní Marcelky Květoňové. Jsou výborné!!!
KYNUTÉ TĚSTO: 250 ml vlažného léka, 150 g rozpuštěného másla, 2 rozšlehané žloutky, 1 lžička sušené citronové kůry, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 1 a půl lžičky sušeného droždí. NA NÁPLŇ: 320 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudingu, 2 lžíce cukru, půlky čerstvým švestek nebo celou sušenou švestku, půlky kompotovaných meruněk.
Postup přípravy
Vše najdete v receptáři paní Marcelky Květoňové. Okopírováno z jejího receptu.
Z ingrediencí na kynuté těsto dáváme postupně, tak jak psáno, do pekárny a zapneme program…
Pudingová buchta se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
na puding: 700 ml mléka, 3 kakaové pudingy, 4 lžíce cukruna buchtu: 5 žloutků, 200 g cukru krupice, 200 g polo. mouky, 100 ml vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva vinný kámen, sníh z bílků, 2 zakysané smatany.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, vodou a olejem. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Když je buchta na plechu, tak…