Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí špaldové bio piškoty

Domácí špaldové bio piškoty

Potřebné ingredience

60 g bio třtinového cukru, 70 g bio špaldové mouky celozrnné, 2 domácí vejce

Postup přípravy

Vejce si oddělíme na bílek a žloutek. Z bílku ušleháme sníh. Žloutky utřme spolu s cukrem, poté přidáme sníh a nakonec vmícháme mouku. Dáváme zdobítkem na pečící papír. Peču na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kukuřično-špaldová bábovka

Kukuřično-špaldová bábovka

Potřebné ingredience

150g tuku Alsan Bio, 200 g rýžového sirupu, 250g bio tvarohu, 2 domácí vejce, 150 g kukuřičné mouky, 75 g špaldové hladké celozrnné mouky, 100 g bio rozinek, 30 g Bio maizeny, 20 g vinného kamene na kypření, Karob namísto kakaa

Postup přípravy

Sirup vyšleháme společně s tukem . Tuk musí mít pokojovou teplotu, jinak se Vám hmota srazí. Poté přidáme tvaroh, vejce. V jiné míse smícháme suché ingredience a ty potom pomalu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Opravdu výborná celozrnná vánočka

Opravdu výborná celozrnná vánočka

Potřebné ingredience

250g špaldové celozrnné mouky hladké, 250g pšeničné celozrnné hladké mouky, 100 g rozpuštěného bio másla, 150 ml rýžového mléka, 1 droždí, rozinky, 2 vanilkové cukry ( nikoliv vanilínové ), 2 vajíčka, 150g třtinového cukru, špetka mořské soli, na posyp mandle.

Postup přípravy

ingredience dám podle konzistence do pekárny na program " příprava těsta". Potom upletu vánočku a peču na 150 st asi 45 minut. Sypu sušeným ovesným mlékem namísto cukru.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
špaldové dortíčky s krémem

špaldové dortíčky s krémem

Potřebné ingredience

na těsto: 300 g špaldové hladké mouky, 200 g másla, 100 g rýžového sirupu. Toto těsto vypracujeme a plníme s ním formičky, které poté budeme plnit krémem.
Na krém: 1 bio máslo, 700 ml rýžového nebo sojového mléka, třtinový cukr, 2 Bio pudingy.

Postup přípravy

Těsto vypracujeme a plníme s ním formičky. Krém uděláme tak, že uvaříme dle návodu na obalu puding z víše napsaných surovin. Až se puding ochladí, tak všleháme máslo, na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kukuřičná polenta sladká

Kukuřičná polenta sladká

Potřebné ingredience

bio kukuřičná polenta půl sáčku, bio rozinky, bio vločky, nasekané ořechy, BIO nerafinovaný cukr.

Postup přípravy

Polentu uvaříme dle základní receptu na obalu, vmícháme rozinky, dáme do vymazané dortové formy. Na suché pánvi opražíme vločky + ořechy + cukr, vznikne výborná křupavá směs,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠPALDOVÁ BUCHTA

ŠPALDOVÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

300g špaldové bio mouky, 4 bio vajíčka, 150g třtinového bio cukru, vanilkový cukr BIO z pravé vanilky ne ten klasický se syntetickým vanilinem, 200g nastrouhaných jablíček - nejlépe BIO nebo vlastní, 100g nesířenych rozinek BIO, 1 lžíce kakaa, 1 vinný prášek kypřící do pečiva ( možno dát normální, ale obsahuje fosfor), sůl - mořskou nerafinovanou sušenou na slunci nejlépe od firmy DANIVAL

Postup přípravy

Nejprve si ze žloutků a cukru ušleháme krásnou pěnu, pak přidáme ostatní ingredience a nakonec z bílků sníh. Dáme do menšího pekáčku a pečeme cca 30. minut na 170 st.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Máslový dortík

Máslový dortík

Potřebné ingredience

Na korpus: 6 BIO vajec, 240 g cukru třtinového, 240 g polo. mouky.Na krém: 2 bio másla, půl litru mléka- rýžového 1 a půl vanilkového pudingu, cukr třtinový.

Postup přípravy

Vejce a cukr ušleháme do skoro bílé pěny cca 15 minut, pak pomalinku vmícháme mouku. Dáme péci do vymazané dortové formy.

Krém si uděláme tak, že uvaříme puding, ten…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Supr rychlá buchta

Supr rychlá buchta

Potřebné ingredience

3 menší hrníčky polo. mouky, 1 práček do pečiva, 1 hrníček cukru.

Krém: 3 tvarohy, trochu mléka, cukr dle chuti

Postup přípravy

mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme. Půlkusměsi vsypeme do vymazaného pekáče. Navrch potřeme krém z tvarohu a posypeme druhou půlkou sypké směsi.

Pečeme při 180 cca 25…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudingové koláčky podle Marcelky Květoňové

Pudingové koláčky podle Marcelky Květoňové

Potřebné ingredience

Vše najdete v receptáři paní Marcelky Květoňové. Jsou výborné!!!

KYNUTÉ TĚSTO: 250 ml vlažného léka, 150 g rozpuštěného másla, 2 rozšlehané žloutky, 1 lžička sušené citronové kůry, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 1 a půl lžičky sušeného droždí. NA NÁPLŇ: 320 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudingu, 2 lžíce cukru, půlky čerstvým švestek nebo celou sušenou švestku, půlky kompotovaných meruněk.

Postup přípravy

Vše najdete v receptáři paní Marcelky Květoňové. Okopírováno z jejího receptu.

Z ingrediencí na kynuté těsto dáváme postupně, tak jak psáno, do pekárny a zapneme program…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudingová buchta se zakysanou smetanou

Pudingová buchta se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

na puding: 700 ml mléka, 3 kakaové pudingy, 4 lžíce cukruna buchtu: 5 žloutků, 200 g cukru krupice, 200 g polo. mouky, 100 ml vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva vinný kámen, sníh z bílků, 2 zakysané smatany.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, vodou a olejem. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Když je buchta na plechu, tak…

Zobrazit více...

Kategorie