Báječná kynutá bábovka s povidly-nedělní u babičky
Potřebné ingredience
*500g hladké mouky *30g droždí * 20g krupicového cukru * asi 200ml mléka * špetka soli * 1 vejce * 125 ml oleje * 200g švestkových povidel * 100g sekaných ořechů * máslo a 100g mletých ořechů na formu
Postup přípravy
1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, asi lžíce hladké mouky a trošky vlažného mléka připravíme řidší kvásek a necháme ho v teple vzejít.
2. Zbylou mouku prosijeme.…
Krtkův dort na plech
Potřebné ingredience
Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva Stracciatelový krém: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány Pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
Postup přípravy
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme…
Dvoubarevná tvarohová buchtička, krásně vláčná a…
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 300 g cukru moučka, 100g Hery, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 dl oleje, 6 vajec, 9 lžic vody, 500g tvarohu, z 1/2l mléka vanilkový puding
Postup přípravy
I. těsto
300g polohr. mouky, 100 g cukru, 100g Hery, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do peč., 4 lžíce vody. Vše uhněteme dohromady, můžeme na vále a vyválený plát dáme na vymaštěný a…
Citrónové řezy pro děti
Potřebné ingredience
Na třené těsto: 200 g másla nebo margarínu, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, šťáva z 1 citronu Na náplň: 1 puding s vanilkovou příchutí, 40 g cukru krupice, 500 ml mléka, 500 ml šlehačky, 1 x Be Be sušenky Na polevu: 200 g cukru moučka, 2 polévkové lžíce vody, 3-4 polévkové lžíce citronové šťávy Na ozdobu: 2x gumové medvídky
Postup přípravy
1.Na třené těsto vyšleháme máslo nebo margarín pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti dohladka. Postupně přidáváme cukr a vanilinový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud…