Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malý perník z remosky

Malý perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1 l (tady konkrétně je forma Silikomart Vortex), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Rozpustit máslo + med.

V míse…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy z remosky

Míša řezy z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 1-2 lžíce lžíce vody, 2 lžíce oleje, 60 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva; * KRÉM: 180 g povoleného másla, 1½ měkkého tvarohu (tedy cca 375 g), 100 g moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového cukru; POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce sladké smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Příprava:
- oddělit žloutky od bílků
- smíchat mouku + kakao +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Potřebné ingredience

190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechový koláč z remosky

Ořechový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Všechny suroviny na těsto smíchat.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlové donutky se zakysanou smetanou

Mandlové donutky se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

80 g polohrubé mouky, 80 g mandlové mouky, 50 g moučkového cukru, 1 lžíčka vanilkového extraktu (nebo vanilkové pasty), 1 vejce, 50 g zakysané smetany (nebo řeckého jogurtu), ½ lžičky prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, 100 g mléka

Postup přípravy

V míse spolu vyšlehat vejce + cukr + vanilku.

Přidat mouku + kysanou smetanu + rum + mléko + prášek do pečiva a vymíchat hladké těsto (v případě potřeby konzistenci upravit…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vafle Bownies - žitné s chia semínky

Vafle Bownies - žitné s chia semínky

Potřebné ingredience

2 vejce, 300 ml mléka,160 g žitné mouky, 30 g holandského kakaa, 10 g chia semínek, 1 lžíce medu, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 50 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Púvodní recept je z knihy Fitrecepty.


Nejprve rozpustit čokoládu,

V míse ušlehat vejce.
K vejcím přidat mléko, čokoládu + všechny ostatní suroviny a vymíchat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka do formy Tescoma

Vánočka do formy Tescoma

Potřebné ingredience

* OMLÁDEK: 100 g vody, ½ lžičky medu (nebo sladěnky), 21 g čerstvého droždí, 120 g hladké mouky; * TĚSTO: 120 g hladké mouky, 120 g polohrubé mouky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 50 g mléka, 70 g změklého másla, 1 lžíce rumu, 20 g oleje, větší špetka soli, strouhaná citronová kůra, 100 - 150 g rozinek (máme rádi hodně rozinek, je možné množství snížit, zaměnit úplně nebo část za kandované ovoce, sekané ořechy...); * NA FORMU:: trocha másla, mandlové lupínky

Postup přípravy

Vánočka podle skvělého receptu paní Ivy Trhoňové, množství upraveno tak, aby se těsto tak akorát vešlo do formy od Tescomy - originální recept a postup najdete zde:
http://www…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocno-jogurtový nanuk

Ovocno-jogurtový nanuk

Potřebné ingredience

200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)

Postup přípravy

Ovoce rozmixovat do hladka.

Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.

Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč z remosky

Rybízový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.

Připravit drobenku - máslo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávová brioška z remosky

Kávová brioška z remosky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve si připravit espresso nebo…

Zobrazit více...

Kategorie