Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Míša řezy z remosky

0.0
Míša řezy z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 1-2 lžíce lžíce vody, 2 lžíce oleje, 60 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva; * KRÉM: 180 g povoleného másla, 1½ měkkého tvarohu (tedy cca 375 g), 100 g moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového cukru; POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce sladké smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Příprava:
- oddělit žloutky od bílků
- smíchat mouku + kakao + kypřící prášek


Z bílků vyšlehat pevný sníh.

Ke žloutkům přidat cukr a vyšlehat do pěny.
Poté přidat vodu + olej a promíchat.

Do žloutkové směsi přisypat mouku a vymíchat hladké těsto.

Nakonec postupně vmíchat sníh.

Těsto vlít do máslem vymazané a moukou lehce vysypané formy.
Péct v remosce 20 - 25 minut (zkoušet špejlí).
Korpus nechat vychladnout (ale nevyndavat z formy).


Mezitím si připravit krém:
- všechny suroviny na krém v míse vyšlehat do hladka.
Krém nanést na ještě trošku vlažný korpus.


Nakonec připravit polevu:
- čokoládu s máslem rozpustit a vmíchat smetanu.
Čokoládu nalít na krém.


Formu vložit do lednice a nechat pořádně vychladit.

Oddělit žloutky od bílků. Z bílků vyšlehat pevný sníh. Smíchat mouku + kakao + kypřící prášek. Ke žloutkům přidat cukr, vyšlehat do pěny a poté přidat vodu + olej a promíchat.

Do žloutkové směsi přisypat mouku a vymíchat hladké těsto, nakonec postupně vmíchat sníh. Těsto vlít do máslem vymazané a moukou lehce vysypané formy.

Péct v remosce 20 - 25 minut (zkoušet špejlí). Korpus nechat vychladnout (ale nevyndavat z formy).

Mezitím si připravit krém: Vvšechny suroviny na krém v míse vyšlehat do hladka. Krém nanést na ještě trošku vlažný korpus.

Nakonec připravit polevu: Čokoládu s máslem rozpustit a vmíchat smetanu. Čokoládu nalít na krém.

Formu vložit do lednice a nechat pořádně vychladit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 8. 6. 2021, 13:46
(C) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie