Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Malý perník z remosky

0.0
Malý perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1 l (tady konkrétně je forma Silikomart Vortex), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Rozpustit máslo + med.

V míse smíchat mouku + cukry + prášek do perníku.
Přidat mléko + vejce a přilít máslo s medem.
Umíchat hladké těsto a nalít do formy.

Péct v remosce cca 30 minut (zkoušet špejlí).
Nechat vychladnout

Korpus proříznout zhruba v polovině výšky.
Na spodní polovinu korpusu nanést džem a korpus znovu spojit.


Rozpustit čokoládu + máslo.

Čokoládou ozdobit povrch perníku.

Rozpustit máslo + med. V míse smíchat mouku + cukry + prášek do perníku. Přidat mléko + vejce a přilít máslo s medem. Umíchat hladké těsto.

Těsto nalít do formy.

Péct v remosce cca 30 minut (zkoušet špejlí).

Korpus proříznout zhruba v polovině výšky.Na spodní polovinu korpusu nanést džem. Nechat vychladnout

Korpus znovu spojit. Rozpustit čokoládu + máslo a čokoládou ozdobit povrch perníku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie