Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jahoďák z remosky

0.0
Jahoďák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 120 g másla, 140 g cukru krupice, 260 g čerstvých jahod, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli; * NA OZDOBU: moučkový cukr, další jahody, šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio, recept pochází z blogu této firmy), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Rozmixovat jahody, máslo rozpustit a nechat vychladnout (jak mám rozpuštěné máslo, tak namočím mašlovačku a vymažu formu).
V míse ušlehat do pěny vejce s cukrem.
K tomu přidat rozmixované jahody a lehce promíchat.
Dále přidat mouku + sůl + rozpuštěné máslo a vše promíchat.
Na závěr vmíchat prášek do pečiva a těsto nalít do formy.

Péct v remosce asi 40 minut (zkoušet párátkem, asi po 30 minutách přikrývám vršek alobalem, aby nebyl moc vypečený).

Vyklopit až po vychladnutí.
Na závěr poprášit moučkovým cukrem a dozdobit jahodami a šlehačkou (kysanou smetanou).

Rozmixovat jahody, máslo rozpustit a nechat vychladnout (jak mám rozpuštěné máslo, tak namočím mašlovačku a vymažu formu).

V míse ušlehat do pěny vejce s cukrem.

K tomu přidat rozmixované jahody a lehce promíchat. Dále přidat mouku + sůl + rozpuštěné máslo a vše promíchat. Na závěr vmíchat prášek do pečiva.

Těsto nalít do formy.

Péct v remosce asi 40 minut (zkoušet párátkem, asi po 30 minutách přikrývám vršek alobalem, aby nebyl moc vypečený).

Vyklopit až po vychladnutí. Na závěr poprášit moučkovým cukrem a dozdobit jahodami a šlehačkou (kysanou smetanou).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spero 4. 4. 2019, 19:40
Vypadá moc krásně a čerstvé jahody do těsta zní zajímavě. Remosku jsem kdysi také používala, je to už hodně hodně dávno. Dnešní remoska je určitě úplně jiná. (Y) (Y)
Mata3636 2. 4. 2019, 9:44
Parádne. Kde ste kúpili tu formu? Mám remosku a nedám na ňu dopustiť, všetko je z nej lepšie ako pečené klasicky v rúre.
Ayra 2. 4. 2019, 21:56
@Mata3636 Formu jsem koupila v obchodě ozdobdort.cz (F)
krišon 1. 4. 2019, 10:57
Moje teta nedala na remosku dopustit, Maso z remosky, šunkofleky, fr. brambory, buchty vše fantazie. Ale tak krásný nástavec na bábovku tenkrát nebyl, no psal se rok 1966 ....když ji dostala jako vánoční dárek. Obdivuju vás, že si dáte práci a pěkně postup nafotíte a (P) krásné (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie