Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné vlnobití

Jablečné vlnobití

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,200 g pískového cukru 1 lžíce kakaa,1/2 lžičky mleté skořice,4 lžíce oleje,3 lžíce horké vody,3 vejce,2 hrnečky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek,3 lžíce rozinek a 3 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Celá vajíčka našleháme s horkou vodou, cukrem ,olejem, kakaem a skořicí. Pak vmícháme kostičky jablek, rozinky, ořechy, prosátou mouku s práškem do pečiva -vše smícháme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pruhované pomerančové řezy

Pruhované pomerančové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 3 PL oleje, 100 g polohrubé mouky. Krém pomerančový: 400 ml pomerančové šťávy nebo džusu, 2 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla. Bílý krém: 250 g vaničkového tvarohu, 200 g zakysané smetany, asi 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, 3 želatinové plátky. Dále: marmeláda, čokoládové hoblinky.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OŘECHOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM

OŘECHOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM

Potřebné ingredience

korpus: 130 g másla, 8 bílků, 8 žloutků, 280 g krupicového cukru, 100 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 100 ml pomerančového likéru na pokapání hotového korpusu

Postup přípravy

Poctivý domácí dort, který nejlépe chutná až druhý a třetí den, když se důkladně proleží. Propojení ořechové a čokoládové chuti je fantastické. Pamatujme na to, abychom korpus…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč

Jablkový koláč

Potřebné ingredience

300g strouhaných jablek, 80g špaldové celozrnné mouky, 70g polohrubé pšeničné mouky, 75g třtinového cukru, 3 vejce, 90g oleje, 1 PP, 2 lžíce kakaa, malá miska sekaných ořechů, citrónová kůra. Krém: 1 zakysaná smetana, 100-150g čerstvého sýru, javorový sirup dle chuti, vanilka

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mouky smíchané s kakaem a PP. Nakonec zamícháme jablka a ořechy, Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C asi 30min. Po…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka s jablky

Bábovka s jablky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 250 g cukru ,80 g másla,300 g jablek,3 vejce,1 prášek do pečiva,1 vanilinový cukr,hrst strouhaných oříšků nebo kokosu

Postup přípravy

Oloupeme si jablka a nastrouháme na hrubo.Cukr ,vanilkový cukr,změklé máslo a žloutky( bílky si oddělíme na sníh)-utřeme dohladka.Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVÉ PALAČINKY

TVAROHOVÉ PALAČINKY

Potřebné ingredience

1 ks vejce, 65 ml mléka, 1 velkou lžíci tvarohu jemného, 1,5 lžíce vanilkového pudingu

Postup přípravy

Tyto palačinky je skutečně třeba péct pouze na teflonové pánvi (nebo jiné nepřilnavé pánvi), jinak byste je asi jen těžko otočili. To bylo i v původní instrukci a třeba se toho…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koňakové špičky

Koňakové špičky

Potřebné ingredience

Na buflery: 90g hladké mouky, 50g cukru, 4 velká vejce, 10g bramborového škrobu, 30g vody. Čokoládový krém: 90g cukru, 30g plnotučné hladké sójové mouky, 180g 60-70% čokolády, 180g másla, 30g kakaa, 120g vody, 2g soli. Koňaková náplň: hustý vaječný koňak nebo salko smíchané s rumem a vanilkou. Na namáčení hořká čokoláda + kakaové máslo.

Postup přípravy

Piškoty: vyšleháme sníh a cukrem do lesklé pěny a v jiné míse žloutky s cukrem, škrobem a 1/3 mouky. Do žloutkové směsi vmícháme stěrkou sníh a nakonec zbylou mouku. Cukrářským…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový pudinkový dort

Jablkový pudinkový dort

Potřebné ingredience

1kh strouhaných jablek, 200g jablečného džusu, moštu, popřípadě vody, 300g vody, 2 lžíce cukru, 3 hřebíčky, skořice, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 vanilkové pudinky. Šlehačka, piškoty.

Postup přípravy

Jablka zalijeme 200g džusu, přidáme hřebíček, cukr, citrón a skořici. Vaříme doměkka, poté vyndáme hřebíčky a rozmixujeme. Pudinky rozmícháme ve 300g vody a vijeme k vařící se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovo-tvarohový koláč

Makovo-tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, špetka soli, 50 g cukru moučka, 80 g másla, 1 vejce, ½ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky citronové kůry. Náplň: 500 g tvarohu ve vaničce, 400 g zakysané smetany, 200 g cukru moučka, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 100 ml oleje, 60 g mletého máku.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pečícím papíře a s papírem přeneseme na menší plech (24x30 cm). Vyšleháme tvarohy, zakysané smetany, cukr,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná švestková bublanina s vaječným koňakem

Výborná švestková bublanina s vaječným koňakem

Potřebné ingredience

1 kostku hery,6 vajec,150 g moučkového cukru,250 g polohrubé mouky,50 g solamylu,1 prášek do pečiva,200 ml vaječného koňaku,50 ml mléka asi 1 kg švestek

Postup přípravy

Švestky si omyjeme rozpůlíme a vypeckujeme.Oddělíme si žloutky a bílky. Změklou heru vyšleháme s cukrem a žloutky. Do ušlehané hmoty přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem…

Zobrazit více...

Kategorie