OŘECHOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM
Potřebné ingredience
korpus: 130 g másla, 8 bílků, 8 žloutků, 280 g krupicového cukru, 100 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 100 ml pomerančového likéru na pokapání hotového korpusu
Postup přípravy
Poctivý domácí dort, který nejlépe chutná až druhý a třetí den, když se důkladně proleží. Propojení ořechové a čokoládové chuti je fantastické. Pamatujme na to, abychom korpus…
Jablkový koláč
Potřebné ingredience
300g strouhaných jablek, 80g špaldové celozrnné mouky, 70g polohrubé pšeničné mouky, 75g třtinového cukru, 3 vejce, 90g oleje, 1 PP, 2 lžíce kakaa, malá miska sekaných ořechů, citrónová kůra. Krém: 1 zakysaná smetana, 100-150g čerstvého sýru, javorový sirup dle chuti, vanilka
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mouky smíchané s kakaem a PP. Nakonec zamícháme jablka a ořechy, Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C asi 30min. Po…
Bábovka s jablky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 250 g cukru ,80 g másla,300 g jablek,3 vejce,1 prášek do pečiva,1 vanilinový cukr,hrst strouhaných oříšků nebo kokosu
Postup přípravy
Oloupeme si jablka a nastrouháme na hrubo.Cukr ,vanilkový cukr,změklé máslo a žloutky( bílky si oddělíme na sníh)-utřeme dohladka.Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva…
TVAROHOVÉ PALAČINKY
Potřebné ingredience
1 ks vejce, 65 ml mléka, 1 velkou lžíci tvarohu jemného, 1,5 lžíce vanilkového pudingu
Postup přípravy
Tyto palačinky je skutečně třeba péct pouze na teflonové pánvi (nebo jiné nepřilnavé pánvi), jinak byste je asi jen těžko otočili. To bylo i v původní instrukci a třeba se toho…
Koňakové špičky
Potřebné ingredience
Na buflery: 90g hladké mouky, 50g cukru, 4 velká vejce, 10g bramborového škrobu, 30g vody. Čokoládový krém: 90g cukru, 30g plnotučné hladké sójové mouky, 180g 60-70% čokolády, 180g másla, 30g kakaa, 120g vody, 2g soli. Koňaková náplň: hustý vaječný koňak nebo salko smíchané s rumem a vanilkou. Na namáčení hořká čokoláda + kakaové máslo.
Postup přípravy
Piškoty: vyšleháme sníh a cukrem do lesklé pěny a v jiné míse žloutky s cukrem, škrobem a 1/3 mouky. Do žloutkové směsi vmícháme stěrkou sníh a nakonec zbylou mouku. Cukrářským…
Jablkový pudinkový dort
Potřebné ingredience
1kh strouhaných jablek, 200g jablečného džusu, moštu, popřípadě vody, 300g vody, 2 lžíce cukru, 3 hřebíčky, skořice, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 vanilkové pudinky. Šlehačka, piškoty.
Postup přípravy
Jablka zalijeme 200g džusu, přidáme hřebíček, cukr, citrón a skořici. Vaříme doměkka, poté vyndáme hřebíčky a rozmixujeme. Pudinky rozmícháme ve 300g vody a vijeme k vařící se…
Makovo-tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, špetka soli, 50 g cukru moučka, 80 g másla, 1 vejce, ½ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky citronové kůry. Náplň: 500 g tvarohu ve vaničce, 400 g zakysané smetany, 200 g cukru moučka, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 100 ml oleje, 60 g mletého máku.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pečícím papíře a s papírem přeneseme na menší plech (24x30 cm). Vyšleháme tvarohy, zakysané smetany, cukr,…
Výborná švestková bublanina s vaječným koňakem
Potřebné ingredience
1 kostku hery,6 vajec,150 g moučkového cukru,250 g polohrubé mouky,50 g solamylu,1 prášek do pečiva,200 ml vaječného koňaku,50 ml mléka asi 1 kg švestek
Postup přípravy
Švestky si omyjeme rozpůlíme a vypeckujeme.Oddělíme si žloutky a bílky. Změklou heru vyšleháme s cukrem a žloutky. Do ušlehané hmoty přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem…
Jablíčkový vánek
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,100g moučkového cukru,100 změklé hery,1 vejce Na to : 1 kg jablek oloupaných a nastrouhaných nahrubo,2 balení vanilkového pudinku+ 3 lžíce cukru,3/4 l mléka, sníh vyšlehaný ze 3 bílků a 100g moučkového cukru
Postup přípravy
Suroviny na těsto spojíme a uděláme si hladké těsto-které vyválíme na plech vyložený pečícím papírem( plech používám vel.40x 29 cm s vyšším okrajem).Na těsto urovnáme nastrouhaná…
Linecké koláčky
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 250 g Solamylu nebo Maizeny, 200 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 2 žloutky, 6 lž mléka, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme těsto. Vyválíme placku, vykrájíme tvary a upečeme na 200°C. Vychladlé slepujeme marmeládou. Necháme do druhého dne proležet.
Dobrou chuť.