Čoko-koko bábovka
Potřebné ingredience
170g Hery, 1 vancuk, 200ml mléka, 300g pol. mouky, 1 prdopeč, 180 g cukru krupice, 4 žloutky / 4 bílky - sníh, 150 g hořké čokolády nasekat, 100 g kokosu, kakao
Postup přípravy
Změklou Heru, cukr a vancuk ušleháme, postupně přidáme ostatní přísady. Těsto rozdělíme, jednu část obarvíme kakaem. Nalijeme klasickým způsobem do bábovkové formy a pečeme při…
Hrníčková šlehačková buchta
Potřebné ingredience
2 HR polohrubé mouky, 3/4 HR mouč. cukru, 1 vancuk, 1 prdopeč, 3-4 vejce, 250 ml šlehačky, 50 ml vody. Hrnek = 200ml.
Postup přípravy
Vše smícháme klasickým postupem a nalijeme do jakékoli formy. Pekla jsem v delším srnčím hřbetu 30 - 40´při 180°C. Před podáváním můžete pocukrovat.
Jak vytvořit srdíčko…
Šlehačková bábovka
Potřebné ingredience
5 vajec, 30 dkg cukru, 1 vancuk, 1 šlehačka (jakákoli = 250ml), 30dkg hladké mouky, 1 prdopeč
Postup přípravy
Vejce + cukru ušleháme do pěny, přidáme mouku a pomalu tekutou šlehačku. Vyšleháme, rozdělíme na 2 části - do jedné vmícháme kakao a nalijeme do bábovkové vymazané a vysypané…
Skořicový moučník s čokoládou
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 175 g krystal. cukru, 1 prdopeč, špetka soli, 1 ČL skořice, 2 vejce, 175 ml mléka, 100 ml oleje. Nakonec až budete mít těsto na plechu: nastrouhaná 1/2 tabulky mléčné čokolády (lze dát i hořkou - kterou máte po ruce)
Postup přípravy
Cukr + vejce atd. postupně ušleháme, nalijeme na plech (34x23cm) vyložený pečícím papírem a posypeme strouhanou čokoládou a druhým koncem vařečky zlehka vmícháme do těsta. Pečeme…
Rychlý dvoubarevný hrníčkový moučník s mandarinkami
Potřebné ingredience
2 HR polohrubé mouky, 1 HR cukru krystal, 1HR mléka (lépe vlažného), 1/2 HR oleje, 2 celá vajíčka, 1 prdopeč, 1 malá plechovka mandarinek
Postup přípravy
Smícháme klasickým způsobem: cukr + vejce atd.....
2/3 těsta vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe mandarinkami.
Do zbylé 1/3 těsta vmícháme 2 PL kakaa,…
Hrníčková buchta s jablky a čokopolevou
Potřebné ingredience
2 vejce + 1 HR cukru, 1 HR mléka, 10 PL oleje, 2 HR polohrubé mouky + 1 prdopeč, 2 PL kakaa, 4 středně velká nastrouhaná jablka, 4 PL rumu. ČOKOPOLEVA: Rozpustíme 1 čokoládu na vaření a vmícháme do ní 1 zakysanou smetanu.
Postup přípravy
Ingredience smícháme klasickým způsobem = vejce + cukr, atd.,
nalijeme na plech, upečeme cca při 180°C asi 30 min (podle trouby),
po upečení potřeme čokopolevou.
Pudinková bublanina s ovocem
Potřebné ingredience
2 vejce, 1 vanil.cukr, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prdopeč, 1 vanil.puding (sáček), 1 hrnek vlažného mléka
Postup přípravy
Ušleháme vejce+cukr+vanilk.cukr, pak přidáme 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky+1 prdopeč, 1 sáček vanilk.pudinku, 1 hrnek vlažného mléka.Nalijeme na plech a poklademe ovocem.…
Hrníčkové řezy s pudinkem a zakysankou
Potřebné ingredience
Na těsto:2 Hr polohr. mouky, 1 prdopeč, 1 Hr cukru, 1 Hr mléka, 3/4 Hr oleje, 1 vancuk, 2 vejce, 2 PL kakaa, 2 PL rumu. Na pudink: cukr dle chuti, 1 l mléka + 3 pudinkové prášky - já dala čokoládové, je to na Vaší chuti a potom ještě budeme potřebovat 2 - 5 zakys. smetan (á 200ml) a 2 - 5 vancuků. Barevné zdobení, čokoláda, kakao či skořice na konečné dozdobení
Postup přípravy
Vejce + cukr ušlehat, pak přidat mléko, olej a ostatní suroviny, vyšlehat a nalít na plech s vyšším okrajem (mám plech 33x37cm). Uvaříme 1 l mléka s cukrem dle chuti a 3 prášk.…
BEBE ŘEZY
Potřebné ingredience
Bebe sušenky (na velký plech asi 3 balení – měla jsem 2 balení světlých a 1 kakaových) 1 l mléka 3 balíčky čokoládového pudinkového prášku 3 PL krupic. cukru 1 smetana ke šlehání 2 kelímky krémovité zakysané smetany 2 vanilk. cukry strouhaná čokoláda (čokoládové sypání)
Postup přípravy
Z mléka, pudink. prášku a cukru uvaříme hustý pudink.
Smetanu vyšleháme a promícháme se zakysanou smetanou a vanilk. cukry.
Dno plechu vyložíme sušenkami, na ně rozetřeme…
OVOCNÝ DORT (rychlý - do 45minut máte hotovo)
Potřebné ingredience
TĚSTO: 3 vejce, 120g cukru, 1 vancuk, 150g polohr. mouky, 1 lžička prdopeče. NA POTŘENÍ KORPUSU: jahodová marmeláda KRÉM: 1 pudink. prášek (Dr. Oetker), 300ml mléka, 40g moučkového cukru, 1 vancuk, 70g másla OZDOBENÍ: např. 300g jahod (čerstvé x kompotované ovoce) NA ŽELÉ: 1 balíček Cukrárenského červeného želé (hodí se k jahodám, ke kiwi se hodí třeba zelené, mají víc druhů), 500 ml vody, 2-3 PL cukru
Postup přípravy
POSTUP: Vyšleháme vejce s cukrem + van. cukrem do pěny. Zlehka vmícháme mouku, nalijeme do formy (dno kulaté formy vyložíme pečícím papírem a okraje není třeba vymazávat) a pečeme…