Řezy s arašídovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 2 PL cukru moučka, 1 vrchovatou PL Nutelly, 1 vrchovatou PL arašídového másla, 1 lžičku vanilkového extraktu, 150 ml smetany 33 %. Poleva: 100 ml smetany 33 %, 100 g hořké čokolády, 10 g másla. Dále: marmeláda.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme.
Krém:…
Sladké řezy Salko
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 200 g Salka, 250 ml 33 % smetany. Dále: švestková povidla, strouhaný kokos.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme (12…
Koláč se švestkami v pudinku
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 1 vejce, 2 PL vody. Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 g cukru moučka, 3 žloutky, 250 g měkkého tvarohu v alobalu. Dále: mražené švestky nebo kompot, drobenka.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na vyšší slabě vymazaný plech 30x40cm.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a vychladíme ho. Žloutky s cukrem a…
Koláč s tvarohem a jablky
Potřebné ingredience
Těsto: 400 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 220 g másla, 3 žloutky, 5 PL mléka, 1 lžička prášku do pečiva. Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 1 vejce, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, trochu mléka. Jablečná náplň: 600 g oloupaných jablek, 80 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, citronová šťáva.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta rozválíme a pomocí válečku přeneseme na slabě vymazaný plech 30x40 cm.
Suroviny na tvarohovou náplň dobře…
Stromeček s ořechovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g másla, 60 g cukru krupice, 500 g hladké a polohrubé mouky napůl, sůl, 26 g droždí, citronová kůra. Náplň: 200 g nastrouhaných ořechů, 150 g cukru krupice, 150 ml mléka, skořice, citronová kůra. Dále: vejce na potření, mandlové plátky.
Postup přípravy
V jednom televizním pořadu jsem viděla dělat z kynutého těsta takový stromeček. Tam měli slanou náplň s jiným těstem, já jsem se rozhodla pro sladkou variantu s ořechovou náplní,…
Šlehačkové řezy s jahodovou náplní
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Náplň: rozmražené mačkané jahody, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, voda. Krém: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 180 g zakysané smetany, cukr moučka dle chuti. Nahoru: čokoládové zdobení.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na papírem vyložený plech 30x40 cm a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.…
Pruhované pomerančové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 3 PL oleje, 100 g polohrubé mouky. Krém pomerančový: 400 ml pomerančové šťávy nebo džusu, 2 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla. Bílý krém: 250 g vaničkového tvarohu, 200 g zakysané smetany, asi 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, 3 želatinové plátky. Dále: marmeláda, čokoládové hoblinky.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C…
Makovo-tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, špetka soli, 50 g cukru moučka, 80 g másla, 1 vejce, ½ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky citronové kůry. Náplň: 500 g tvarohu ve vaničce, 400 g zakysané smetany, 200 g cukru moučka, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 100 ml oleje, 60 g mletého máku.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pečícím papíře a s papírem přeneseme na menší plech (24x30 cm). Vyšleháme tvarohy, zakysané smetany, cukr,…
Jablečný koláč s pudinkem
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 3 žloutky, 2 vrchovaté PL kysané smetany, 1 lžička prášku do pečiva, citronová kůra. Náplň: 750 g na plátky nakrájených jablek, 150 g cukru krupice, šťáva z ½ citronu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžička skořice. Pudink: 400 ml mléka, 2 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3 díl. Obě části zabalíme do potravinových fólií, větší uložíme na půl hodiny do ledničky, menší do…
Mrkvový závin s jablky
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g najemno nastrouhané mrkve, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 vejce, 250 g másla nebo Hery. Náplň: jablka, cukr, vanilkový cukr, skořice, rozinky, ořechy, strouhanka.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 3 bochánky, každý zabalíme do potravinové fólie a necháme v ledničce půl hodiny odpočinout. Jablka očistíme, oloupeme a…