Dort pro tenistu
Potřebné ingredience
Mléčný marcipán, kakaový korpus, vanilkový krém
Postup přípravy
Korpus plněný vanilkovým krémem ve tvaru obdelníku, potažený mléčným marcipánem. Postavičky - mléčný marcipán. Barveno gelovými barvami.
Tažený štrůdl - vynikající
Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky špetka soli 1 vejce 2 dkg sádla 1/8 l vody – možno i víc těsto musí být vláčné ne tuhé
Postup přípravy
Těsto raději řidší než tužší . Rozdělím ho na dva díly, které položím na vál vezmu hrnec který vyleju horkou vodou (ohřeju ho) vodu vyleju a přiklopím těsto hrncem nahoru dám…
citronová buchta babeta
Potřebné ingredience
4 vejce,220g cukr krupice,1 vanilk.cukr,250 ml mléka,250 ml oleje,400 g polohrubé mouky,citronová štáva/vymačkaná asi ze 2 citonů/,prášek do pečiva,citronová kůra
Postup přípravy
vejce vyšlehat s cukrem do pěny,přidat mléko,olej,citr.štávu,mouku,prášek do pečiva,kůru z citronu,vanilk.cukr atd.....těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech ,pečeme asi 30-40…
VÝBORNÁ A RYCHLÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
2 vejce,1 a pul hrnku ml.cukru,1 hr oleje,2 hr mléka 1 čokoládový puding,1 hr pol mouky,2 hr hladké mouky 1 pr do peč 1 pr do perníku,1 vanilkový cukr,3 lžíce kakaa,3 lžíce povidel,1 lžička skořice vše smícháme a vlijeme na vyšší plech.Buchta je vláčná a vonavá
Roláda s pařížskou šlehačkou
Potřebné ingredience
5 vajec , 10 dkg cukru, 1 lžíce pol. mouky, půl sáčku prdopeče 2 lžíce kakaa.Utřeš žloutky s cukrem přidáš mouku, kakao, prdopeč a ušlehaný sníh. Peče se to na 180 pomalu. Když vařím šlehačku , tak na jednu dávám 1 lžíci kakaa a 1 lžíci cukru a uvařím , nechám vychladit , ale ta kupovaná je taky výborná.
Postup přípravy
5 vajec , 10 dkg cukru, 1 lžíce pol. mouky, půl sáčku prdopeče 2 lžíce kakaa.Utřeš žloutky s cukrem
přidáš mouku, kakao, prdopeč a ušlehaný sníh. Peče se to na 180 pomalu. Když…
Buchta Šalamounek
Potřebné ingredience
1 hrníček vody,2 hrníčky krupicového cukru,1 kostka hery,2 lžíce kakaa,2 hrníčky polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,4 vejce,trochu rumu,koko na posypání.
Postup přípravy
Vodu,cukr,pokrájenou heru a kakao dáme do hrnce a za stálého míchání necháme směs spojit,nevaříme.Odebereme 3/4 hrníčku a hrníček doplníme rumem.Do zbylé směsi přidáme mouku …
BUCHTA HRK HRK
Potřebné ingredience
5 žloutků, 5 lžic cukru, 1 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 5 lžic pol. mouky, 2 lžíce kakaa, 1 pr. do pečiva. Krém: 1 tekutá šlehačka ( 250 ml ), 1 ztužovač do šlehačky, 2 mandarinkové kompoty - i se šťávou ( 2 x 175g ), 1 vanil. puding bez vaření ( Créme Olé Oetker ) -na ozdobení 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy
Těsto: žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek do peč., kakao a ušlehaný sníh z bílků. Pečeme na vysypaném a vymaštěném plechu na 180°C.
Vychladlé…
miništrůdlíčky - jak se podařily mně :-)
Potřebné ingredience
lístkové těsto, strouhanka, vejce, olej, cukr, vanilka, jakákoliv náplň - jablka, jahody, ostružiny,...
Postup přípravy
těsto rozválíme, vytvoříme čtverce, na jednu půlku orestovaná strouhanka, na ni ovoce, druhá půlka - rýhy rádýlkem nebo nožem, okraje potřít vejcem a stranu s prořízlými otvory…
Citronove rezy
Postup přípravy
testo: 18 dkg cukru, 6 vajec, 10 dkg hr.mouky, stava a kura z 1 citronu, na
spicku noze PDP
(cukr,zloutky,stava a kura z citronu-uslehat, pak…