Buchtový dort
Potřebné ingredience
Plněné buchty pečené ve dvou ráfcích, sestavené po upečení
Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Potřebné ingredience
Korpus:rn5 vajecrn10 lžic polohrubé moukyrn10 lžic cukru (může být i třtinový)rn10 lžic horké vodyrn1 lžička prášku do pečivarnrnKrém:rn300 g jahodrn150 g (jedna vanička) malinrn200 g (2 tabulky) bílé čokoládyrn200 ml (1 balení) zakysané smetanyrn250 ml (1 balení) tvarohurn200 ml (1 balení) smetany ke šlehánírnPrášková želatina (1 balení)rnrnOzdoba:rn1 balení Pedro Frujty Superželé Ovobobulern200 g jahodrn150 g (jedna vanička) malin
Postup přípravy
1. Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.rn2. Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do…
Perník s medem a kefírem
Potřebné ingredience
100g medu, 50g panely (nebo cukru), 200g polohrubé mouky, 200g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička sody, 2 lžičky PP, 1 vejce, 100g oleje, 500g kefíru, skořice, perníkové koření, kakao, sůl
Postup přípravy
V jedné míse smícháme sypké suroviny, ve druhé promícháme mokré a obě směsi spojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 min. Polijeme čokoládou a můžeme slepit…
MINIKOLÁČKY BEZ KYNUTÍ - inspirace z webu
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 2 lžičky krystalu, špetka soli, strouhaná citronová kůra, 100g změklého tuku (já dala máslo), 50ml mléka, 1 žloutek, 12g čerstvého droždí + náplň - mák, tvaroh
Postup přípravy
Zadělat vláčné těsto, nenechávat kynout a ihned tvořit malé kuličky, na plechu s pečícím papírem je zploštit a vytlačit důlek, potřít okraje rozšlehaným bílkem, naplnit a posypat…
Tvarohový dezert bez mouky z webu
Potřebné ingredience
500 g polotučného tvarohu 4 lžíce bílého jogurtu 3 vejce vanilkový pudink(prášek, nevařit) vanilkový cukr 2 lžíce kakaa lesní nebo jiné ovoce datlový sirup
Postup přípravy
Mixérem utřeme tvarohy, přidáme 4 lžíce jogurtu a pak pudink. Postupně přidáme vejce a vždy vyšleháme, přidáme 1 vanilkový cukr a tři lžíce datlového sirupu. Hmotu rozdělíme na…