Griliášové oplatky
Potřebné ingredience
200g krystalový cukr,1 smetol(zlatá haná nebo jiný tuk),200g ořechů,1 kondenzované mléko,1 balení dortových oplatků(je potřeba tak 6 kousků) tak je to na dvě dávky.
Postup přípravy
Dáme si cukr do hrnce a necháváme postupně(na sporo)rozpustit ve hmotu-něco jako med.Pak přidáme tuk.Stále mícháme a přidáváme ořechy a kondenzované mléko.Vznikne nám hustá kaše a…
Rafaelo
Potřebné ingredience
200g kokosu,1 Salko,1 mandle=1 dávka Rafaela asi tak 100kousků,podle velikosti kuliček.V míse na obalování ještě 100g kokosu.!!!!Maminky omlouvám se za počet 100kusů.Já dělala dvě dávky.Z jedné je tak 50 kousků:-):-):-)
Postup přípravy
Do mísy dáme salko a kokos.Pořádně smícháme v lepkavou hmotu.Nabereme si trochu a přidáme mandlu.Utvoříme kuličku a dáme do mísy s kokosem a obalíme.Paráda jsou jednoduché a…
Medovníčky
Potřebné ingredience
Drobné medovníčky. 400g hladké mouky,120 g medu,160g prášk.cukru,60 g másla,2vejce, 1 kávová lžička koření do perníků (skořice,anýz,hřebíček),kůra z ½ citronu,1 kávová lžička jedlé sody. Přesátou mouku,práškový cukr,sodu a koření uložíme na desku.Med a máslo rozpustíme a zpracujeme s rozšlehanými vejci a ostatními přísadami na hladké těsto.Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme asi 1 hodinu odpočívat. Na pomoučené desce rozválíme na tloušťku 5 mm a vykrajujeme různé menší tvary.Klademe na vymazaný plech a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova.Já používám pečící papír. Bílková poleva 140 g prášk. cukru (2x přesátý),1 bílek, trochu citr.šťávy
Postup přípravy
maminky tyto medovníčky mám vyzkoušené a jsou opravdu SUPER!!!!A hlavně neztvrdnou.Jsou pořád pěkně měkoučké.
Marokánky
Potřebné ingredience
100g ovesných vloček,2 lžíce másla,250g kandovaného ovoce(směs různých druhů)250g oloupaných mandlí,250ml smetany ke šlehání,250g cukru krupice,3 lžíce hladké mouky.POLEVA=150g čokoládové polevy.
Postup přípravy
1.
Do mísy si dáme navážené kandované ovoce,cukr a mandle(já je sekám v robotu)a vše promícháme.
2.
V hrnci si dáme rozehřát máslo a vsypeme vločky,které zlehka opražíme…