Zlaté cihličky z domácí čokolády
Potřebné ingredience
1/4 kg bílého ztuženého tuku, 1/2kg moučkového cukru, 120g kakaového prášku, 1/2 sáčku pudingového prášku, 3 lžíce rumu. Potřebujeme také formy na pečení rakviček nebo jiné formy na tvarování čokolády, zlatý alobal nebo balicí papír a lepicí pásku průsvitnou.
Postup přípravy
V kastrolku pozvolna rozpustíme tuk, rozmícháme v něm cukr a kakao, přidáme pudingový prášek a rum. Necháme lehce přejít varem. Hmota pak rychle tuhne, tak musíme být připraveni…
Čokoládové pastelky
Potřebné ingredience
různé druhy čokoládových polev, alobal, izolepa
Postup přípravy
Nejprve si připravíme formy z alobalu. Několikrát obtočíme alobalem silnější pastelku, nebo pokud máme doma něco šikovnějšího, můžeme použít něco jiného. Pak zpevníme formu…