Kakaové trubičky
Potřebné ingredience
Těsto: 35 dkg hladké mouky 15 dkg práškového cukru 18 dkg másla 7 dkg mletých ořechů 1 celé vejce 1 žloutek 1 lžíce kakaa Pařížská šlehačka: 1/4 l šlehačky 7 dkg strouhané čokolády - přivedeme k varu a dáme vychladit. Vychlazenou ušleháme a sáčkem plníme trubičky. Máslový krém 20 dkg másla 20 dkg cukru 14 dkg ořechů, rum Másla a cukr vyšleháme do pěny, přidáme ořechy a rum. Pařížský krém 25 dkg másla 20 dkg cukru moučka 6 lžic mléka 1 lžíce kakaa Mléko s kakaem přivedem k varu, máslo s cukrem vyšleháme a postupně přidáváme vařící mléko s kakaem. Necháme chvilku vychladnout a plníme trubičky.
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme na vále těsto, ze kterého vyválíme plát o síle 2 mm a radélkem na těsto nakrájíme obdélníky cca 4x 6 cm a natáčíme na trubičky, dáme na potřený plech a…
Laskonky
Potřebné ingredience
6 bílků, 330 g cukru krupice (= 15 polévkových lžic), 100 g cukru moučky (=5 polévkových lžic), 170 g strouhaného kokosu (= 18 polévkových lžic) nebo 170 g mletých oříšků (= 16 p.l.).
Postup přípravy
Bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni nad párou do tuhé pěny cca 15 minut. Misku s pěnou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Strouhaný kokos nebo mleté ořechy…
Sněhové pečivo
Potřebné ingredience
3 bílky 210 g krupicového cukru pečící papír
Postup přípravy
Do poloušlehaného sněhu zašleháme po malých částech polovinu cukru. Druhou polovinu zašleháme ve formě svařeného cukru.
Svařený cukr:
Cukr rozvaříme s 5 lžícemi vody, až se…