Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Jemné kokosové cukroví

Jemné kokosové cukroví

Potřebné ingredience

250g hladké mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 125g strouhaného kokosu 100 moučkového cukru (může se i pískový) 100g másla 2 vejce

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme strouhaný kokos, cukr, změklý a na kousky pokrájený tuk, vejce. Vypracujeme vláčné těsto. Jsou dvě varianty…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pracny - světlé

Pracny - světlé

Potřebné ingredience

60 g cukru 95 g tuku - másla, Hery 40 g ořechů (mandlí) strouhaných 1 ks hřebíček tlučený 1 ČL skořice mleté citron.kůra 120 g mouky hladké na špičku nože prášku do pečiva

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracovat těsto a dát do chladna ztuhnout (vydrží i několik dní).
Uždibovat kousky, obalit je v mouce a vtlačit do suchých formiček.
Ve vyhřáté troubě…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Išlské dortíčky

Išlské dortíčky

Potřebné ingredience

na těsto 300 g hladké mouky 200 g másla 100 g moučkového cukru 80 g spařených oloupaných a najemno nastrouhaných mandlí 1 žloutek lžíci kakaa citronovou kůru na náplň 100 g strouhaných ořechů 100 g másla 100 g moučkového cukru lžíci meruňkového džemu 1 až 2 lžice rumu na polevu a ozdobení čokoládu mandli či oříšek

Postup přípravy

Do mouky přidáme kakao, na menší kousky rozkrájené máslo, cukr, mandle, citronovou kůru a žloutek a zpracujeme hladké těsto.

Z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Potřebné ingredience

280g hladké mouky, 210g másla, 1 vejce, citronová kůra, 100g mletého cukru, marmeláda na potření

Postup přípravy

Na vál nasypeme mouku, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Důlek zakryjeme na kousky nakrájeným máslem. Vše zpracujeme v těsto. Pak…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Křehké vanilkové rohlíčky

Křehké vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

Na 3 plechy cukroví potřebujete: 140 g hladké mouky, 140 g másla, 60 g mletých vlašských oříšků, 60 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr. Na obalení: 60 g moučkového cukru a 2 vanilkové cukry.

Postup přípravy

Máslo nechte trochu povolit, troubu rozehřejte na 180 stupňů. Už poloměkké máslo rukama zadělejte s hladkou moukou, moučkovým a jedním vanilkovým cukrem a namletými oříšky a těsto…

Zobrazit více...

Kategorie