Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Křehké vanilkové rohlíčky

0.0
Křehké vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

Na 3 plechy cukroví potřebujete: 140 g hladké mouky, 140 g másla, 60 g mletých vlašských oříšků, 60 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr. Na obalení: 60 g moučkového cukru a 2 vanilkové cukry.

Postup přípravy

Máslo nechte trochu povolit, troubu rozehřejte na 180 stupňů. Už poloměkké máslo rukama zadělejte s hladkou moukou, moučkovým a jedním vanilkovým cukrem a namletými oříšky a těsto nechte chvíli odpočinout, aby se spojilo.

Odpočaté těsto rozdělte na několik kusů (podle velikosti vaší pracovní plochy) a rukama z nich vyválejte válečky o průměru asi 5–6 mm. Tyto válečky pak krájejte na stejně dlouhé kousky a tvarujte z nich rohlíčky, které klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

Připravený plech vložte do trouby a rohlíčky pečte asi 10 minut dozlatova. V míse smíchejte moučkový cukr s vanilkovým. Množství se nemusíte bát – smíchané cukry se dají i s drobečky v nich použít do jiného těsta nebo do rumových koulí, recept na ně vám přineseme příští týden. Upečené rohlíčky sundejte z plechu, nechte vychladnout, a až vlažné je obalujte v cukru. Kdybyste je obalili ještě horké, ulpělo by na nich cukru možná až moc.

Já nedělám rohlíčky z válečků, ale mám formičku na pracny ve tvaru rohlíčku, kterou pomoučím, dám do ní těsto, rohlíček vyklepnu a teprve potom dám na plech.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie