Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Vosí hnízda

Vosí hnízda

Potřebné ingredience

160 g dětských piškotů, 80 g cukru, 2 lžíce rumu, 60 g másla, 2 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa. KRÉM: Utřeme 100 g másla, 100 g cukru, 1 žloutek a trochu rumu

Postup přípravy

Piškoty nameleme. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu. Tvarujeme úlečky, plníme krémem a na spodek přilepíme piškot.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky - medové

Perníčky - medové

Potřebné ingredience

2 vejce, 200g moučkového cukru, 170g rozpuštěného medu (7 lžic) 500g hladké mouky , 1 kávová lžička jedlé sody, 1 prášek do perníku, 80g rozpuštěného másla. Na polevu : 1 bílek, 6dkg moučkového cukru

Postup přípravy

Vejce, cukr, med - třeme do bílé husté hmoty, přidáme zbytek ingrediencí a nakonec dáme rozpuštěné máslo. Smícháme a necháme přes noc odležet. Těsto vyválíme na vále cca 0,5cm -…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Nepečená piškotová roláda

Nepečená piškotová roláda

Potřebné ingredience

3 balíčky piškotů, 1/2 hrnku cukru moučka, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek silné kávy Krém - 250 g másla, trocha kokosu, trocha cukru

Postup přípravy

Piškoty pomeleme, dáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, rozdělíme na půl. Každou na vále rozválíme na igelitu, trochu posypeme kokosem a potřeme krémem. Stočíme a dáme ztuhnout…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Domácí "Raffaelo"

Domácí "Raffaelo"

Potřebné ingredience

1 slazené Salko, 1 balíček kokosu + kokos na obalení, mandle.

Postup přípravy

Smícháme dohromady salko a kokos, dáme do lednice na několik hodin vychladit. Potom tvoříme kuličky, doprostřed každé z nich dáme mandli, obalíme v kokosu a dáváme do košíčků.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vanilkovo-pomerančové kuličky

Vanilkovo-pomerančové kuličky

Potřebné ingredience

180 g vanilkových napolitanek (např. Zlaté oplatky Opavia a pod.), 50 g měkkého másla, 150 práškového cukru, kůra a šťáva z 1 většího pomeranče Na obalování: strouhaný kokos

Postup přípravy

Oplatky nadrtíme nebo nastrouháme na struhadle (můžou být i větší kousky), přidáme změknuté máslo, kůru a šťávu z pomeranče a dobře promícháme, dokud se suroviny nespojí. Směs…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Potřebné ingredience

250 g ztuženého tuku, 300 g práškového cukru, 3 lžíce maizeny, 3 lžíce kakaa, 100 g mletých ořechů

Postup přípravy

Tuk rozpustíme ve vodní lázni, pak přidáme ostatní přísady a necháme mírně vařit asi 15 - 20 minut (nesmí bublat). Do formiček lijeme horkou čokoládu. Necháme ztuhnout.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pomerančová kolečka

Pomerančová kolečka

Potřebné ingredience

160 g hladké mouky, 70 g moučky, 90 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, pomerančová kůra, špetka soli Krém: 3 lžíce moučky, 75 g másla, 70 g rozpuštěné bílé čokolády, 1 lžíce pomerančové kůry, 2 lžíce pomerančové šťávy Poleva: 130 g moučky, 1 - 2 lžíce horké vody, 1 lžíce ovocného sirupu (v tomto případě jsem použila malinovou potravinářskou barvu, stačí jen trošičku)

Postup přípravy

Suroviny na těsto zpracujeme, necháme odležet a vykrajujeme kolečka a pečeme při 170°C dorůžova.
Na krém si ušleháme cukr s máslem, přimícháme rozpuštěnou bílou čokoládu, kůru…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Potřebné ingredience

250 g másla, 120 g cukru moučky, 350 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, citronová kůra a vanilkový cukr

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme odležet. Potom vykrajujeme různé tvary.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Medové perníčky

Medové perníčky

Potřebné ingredience

,

Postup přípravy

80 dkg hladké mouky
12 dkg tuku
28 dkg cukru
4 vejce
2 rovné lžičky sody
4lžíce medu
4 lžičky koření do perníku

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Šohajky - čokoládové bonbony

Šohajky - čokoládové bonbony

Potřebné ingredience

Čokoláda - 15 dkg cukr moučka, 15 dkg 100% tuku IVA, 6 dkg kakaa, 1 vanilkový cukr (Bio Amylon nebo Organic z Tesca), trochu Rumu Náplň - 12 dkg cukru, 1/2 dcl Rumu, trochu mléka (asi 2 lžíce), 5 dkg lískových ořechů nahrubo!, 5 dkg másla, měla jsem doma zybtek Salka, tak jsme ho tam dala také, no a samozřejmě moje milovaná vanilka (vanilkový cukr)

Postup přípravy

Čokoládu - ve vodní lázni vše rozehřát.

Náplň - vše smíchat, máslo dávám až jako poslední, nahřáté ho vmíchám metličkou.

Do košíčku trochu čokolády, na to náplň,…

Zobrazit více...

Kategorie