Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Citrónové hvězdičky

Citrónové hvězdičky

Potřebné ingredience

100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 170 - 180g másla, citrónová kůra, citrónová šťáva, 2 žloutky. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka, ev. trochu teplé vody, posyp

Postup přípravy

Vypracujeme křehké těsto, dáme do lednice vychladit. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme. Vychladlérn poléváme citrónovou polevou (metličkou vymícháme citrón a cukr, ev. trochou…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Trubičky

Trubičky

Potřebné ingredience

Trubičky světlé - 11 dkg sádlo+ hera (celkem 11 dkg nebo jen hera), 1 žloutek, 5 dkg cukr ml., 2,5 lžice smetany , 2 lžice medu, 220 g hl.mouky Trubičky tmavé- 13 dkg hera, 1 žloutek, 1 lžička kakaa, 5 dkg ořechů, 5 dkg ml.cukr ,20 dkg hl.mouky.

Postup přípravy

Vypracujeme těto a za hodinu válíme trubičky. Odkrájime si malé kousky , trubičku dáme na kousek těsta a rozválime přes celou šířku trubičky. Mám na vále trošku mouky a sem…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem

Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem

Potřebné ingredience

hladká mouka 2 šálky máslo 100 g 1 lžička PDP vanilkový cukr 1 lžička 3 lžíce vody 175 g kondenzované mléko (již karamelizované)

Postup přípravy

Mouku, na menší části nakrájené máslo, prášek do pečiva pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme, přidáme polovinu kondenzovaného mléka, vodu a vanilkový cukr. Zpracujeme měkké těsto…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
NEPEČENÉ MELOUNKY:

NEPEČENÉ MELOUNKY:

Potřebné ingredience

První nepečené těsta: 250g měkkého másla 250g sušené mléko 200g cukr moučka mandlové aroma 2těsto 300g mletých piškotů 300g cukr moučka 3 bílky zelená barva

Postup přípravy

Rozdělíme na dva díly, jeden necháme bílý a druhou část obarvíme na červeno. Z červeného těsta uděláme 12 kuliček, dáme je na folii na tác a do mrazáku asi 20 minut. Vyndáme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dortíčky Margot s čokoládovou polevou

Dortíčky Margot s čokoládovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 100 g nastrouhané čokolády Margot 1 balíček vanilkového cukru 200 g másla 50 g sádla 2 lžíce rumu špetka soli Krém: 150 g másla 1 rovná lžíce moučkového cukru 150 g salka-karamel 50 g nastrouhané čokolády Margot podle chuti rum rozpuštěná hořká čokoláda na polití strouhaná čokoláda Margot na posypání

Postup přípravy

Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko-karamel, vmícháme jemně strouhanou čokoládu Margot a přidáme podle chuti rum. Na vál prosejeme mouku s moučkovým…

Zobrazit více...

Kategorie