Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Potřebné ingredience

60g kakaového másla, 30g nepraženého kakaového prášku, asi 10g přírodního sladidla

Postup přípravy

Ve vodní lázni nebo nad parou rozehřejeme kakaové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme kakao se sladidlem, metličkou chvíli prošleháváme, aby vznikla hladká hmota. Misku…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosové suky

Kokosové suky

Potřebné ingredience

1 salko, asi 300 g mletého kokosu, 150 g sušeného mléka, 2 lžíce moučkového cukru, kokos na obalení, červené potravinářské barvivo, kakao

Postup přípravy

V misce promícháme sušené mléko s kokosem a moučkovým cukrem. Přilijeme Salko a rukama vše propracujeme na vláčnou hmotu. Hmotu rozdělíme na tři části. Jedna část zůstane bílá, k…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Bílá "čokoláda"

Bílá "čokoláda"

Potřebné ingredience

1/2 hrnku kešu, 1/2 hrnku sekaného kakaového másla, asi 2 lžíce agávového sirupu

Postup přípravy

Rozmixujeme kešu na pastu, přidáme rozpuštěné máslo a sirup, ještě krátce promixujeme. Plníme do formiček a necháme v lednici ztuhnout.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 200g másla, 150 - 200g ořechů, 100g cukru moučka, 1 žloutek. Rum na namočení ořechů, cukr s vanilkou na obalení

Postup přípravy

Ořechy namočíme do směsi vody a rumu (tekutinu už nepoužíváme, rum zhořkne), minimálně na 1 hodinu (může být i přes noc). Poté všechny ingredience zpracujeme, vytvarujeme válečky,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Mila kuličky

Mila kuličky

Potřebné ingredience

3 Mila oplatky, 100 - 125g másla, 3 lžíce rumu, 50g moučkového cukru, kokos na obalení

Postup přípravy

Oplatky nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme chvíli v chladu, aby hmota mírně ztuhla, pak tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosky

Kokosky

Potřebné ingredience

200 - 250g cukru, 140g kokosu, 4 bílky, 25g strouhanky

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme sníh, před koncem přidáme cukr, nakonec kokos a strouhanku. Lžičkou děláme hromádky na plech s pečícím papírem. Pečeme asi na 160 - 170°C.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marokánky

Marokánky

Potřebné ingredience

250ml šlehačky, 20g g hladké mouky, 1 VC, 10g cukru, 320g "tuhých" ingrediencí (ořechy, kandované ovoce - citrusová kůra, třešně, sušené ovoce - meruňky, švestky, brusinky,..., semínka - slunečnice, chia, lněná,...). Čokoláda na potření.

Postup přípravy

Ve smetaně rozšleháme mouky, přidáme cukry a dáme vařit za stálého míchání do zhoustnutí. Přisypeme tuhé ingredience, zamícháme a pomocí dvou lžiček děláme na plech s pečícím…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosové kuličky rafaelo

Kokosové kuličky rafaelo

Potřebné ingredience

250g kokosu, 150g bílé čokolády, 1/2 plechovky salka, 125 g másla. Kokos na obalení, mandle

Postup přípravy

Salko a čokoládu rozehřejeme nad parou, přidáme kokos a zamícháme. Necháme přikryté při pokojové teplotě do druhé dne. Poté zapracujeme do kokosové hmoty máslo a necháme v chladu…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kakaové polštářky

Kakaové polštářky

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 120g cukru moučka, 35 - 40g kakaa, 180g másla, 1 žloutek. Náplň č. 1: 100g mandlového marcipánu, 2 lžíce amaretta. Náplň č. 2: hrst směsi sekaných ořechů, 1 - 2 lžíce medu, 1 - 2 lžíce amaretta.

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme chvíli v chladu, poté rozdělíme na 4 stejné díly. Dva z nich vyválíme na pečícím papíru (pro lepší manipulaci) a dáme chvíli do chladu. Mezitím vyválíme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 2 a 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 130g cukru moučka, 120g omegy (nebo 60g másla a 60g omegy), 2 celá vejce. Marmeláda na slepování, čokoláda na namáčení

Postup přípravy

Těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout. Poté přes masový strojek vytvoříme pásy, které nakrájíme na stejně velké kousky, upečeme. Poté slepujeme marmeládou a konce máčíme…

Zobrazit více...

Kategorie