LIPOVÝ SIRUP
Potřebné ingredience
Květy lípy, 3 kg cukru, šťáva ze 4 citronů, kyselina citronová 50g
Postup přípravy
Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4-litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou vodou a necháme luhovat nejméně 24 hodin.
Na…
JAHODOVÝ DŽEM
Potřebné ingredience
2 kg jahod, 2 balíčky želírovací cukr Dr. Oetker 2:1, Kyselina citronová 50g
Postup přípravy
Jahody opereme a rozkrájíme do velkého hrnce, použijeme výhradně bezvadné ovoce...v hrnci smícháme s oběma želírovacími cukry (připravovala jsem vše podle receptu na balíčku a je…
BORůVKOVÝ DŽEM
Potřebné ingredience
Borůvky, želírovací cukr 3:1 SUPER
Postup přípravy
Na slunném místě natrháme 3 až 4 litry borůvek, abychom měli 1kg až 1,5 kg ovoce = 1 balíček želírovacího cukru.
Borůvky omyjeme a rozložíme na plech, vybereme lístečky a…