Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Marmeláda z růžových květů

Marmeláda z růžových květů

Potřebné ingredience

okvětní plátky z asi 50 květů růží (cca 150 g), citron 1 ks, třtinový cukr 250 g, voda 250 g, Pektogel nebo jiný pektinový přípravek 40 g (1 balíček)

Postup přípravy

Použijeme pouze extra vonné chemicky nestříkané růžové květy. Květ rozvinuté růže vezmeme jednou rukou za lístky a druhou opatrně odtrhneme kalich i se žlutými prašníky. Stále…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládaná paprika

Nakládaná paprika

Potřebné ingredience

2 litry vody, 8 dkg soli, 150 g cukru, 25 cukerinů, 6 dcl octa

Postup přípravy

Necháme přejít varem,papriku dáme do sklenic,zalijeme nálevem a nakonec do každé sklenice přidáme lžičku oleje.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

Potřebné ingredience

1/3 sklenička borůvek + 1 lžíce cukru

Postup přípravy

A zavařit

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová přesnídávka

Broskvová přesnídávka

Potřebné ingredience

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

Postup přípravy

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden

Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden

Potřebné ingredience

2,25 kg cukru, 1 litr vody, vypeckované višně

Postup přípravy

Pokud Vám nefungují návody z internetu, zkuste tento starší a osvědčený recept.

Z litru vody a 1 kg cukru připravíme sirup. Do vroucího sirupu vložíme vypeckované ovoce, v…

Zobrazit více...

Kategorie