Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Brynzové tyčinky

Brynzové tyčinky

Potřebné ingredience

80g hladké špaldové mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 40g rýžové mouky, 130g brynzy, 1 vejce, 120g másla, 1-2 lžičky PP

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, necháme minimálně hodinu v lednici. Poté vyválíme, nakrájíme tyčinky a upečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Potřeme vejcem a posypeme kmínem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jáhlové placky

Jáhlové placky

Potřebné ingredience

400g uvařených jáhel (ve slané vodě na kaši), asi 300g hrubé mouky (záleží, jak je hustá jáhlová kaše), 1 vejce, sůl, pepř

Postup přípravy

Vychladlou kaši smícháme s ostatními surovinami, na pomoučeném vále vyválíme slabé placičky, které pečeme na pánvi vytřené přepuštěným máslem. Lze péct i v troubě, ale jsou tužší.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)

Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)

Potřebné ingredience

400g tapiokové mouky, 50 - 100g strouhaného parmazánu (s 50g nadýchanější, s 90g "gelové"), 1 a půl vejce nebo dvě malá (cca 75 - 85g), 200g tekutiny (voda + mléko), 80g oleje, sůl, pepř

Postup přípravy

Tekutinu s olejem zahřejeme a vlijeme k mouce, osolíme opepříme a zamícháme. Necháme vychladnout a přidáme parmazán a vejce. Necháme zcela vychladnout, můžeme připravit předem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Škvarkové tyčky (2 plechy)

Škvarkové tyčky (2 plechy)

Potřebné ingredience

150g vody, 15g droždí, 1 lžička sladěnky, 1 a 1/2 lžičky soli, 200g hladké mouky,100g celozrnné pšeničné mouky, 60g mletých škvarků (dobře se nasekají ve foodprocesoru s přidáním mouky, ideálně, když jsou trochu zmrzlé), trochu sušeného česneku, trochu mletého kmínu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 25 - 30 kousků, ze kterých vyválíme dlouhé tyčinky, které ukládáme na plech. Necháme ještě nakynout a pečeme ve…

Zobrazit více...

Kategorie