Bramborová zelňačka
Potřebné ingredience
Cibule, anglická slanina, hladká mouka, kostka biobujonu, kysané zelí (asi 300 g), sůl, sladká paprika, olej
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli s nudličkami anglické slaniny, přidáme pár lžic hladké mouky a uděláme cibulovo-slaninovou jíšku. Přidáme studenou vodu, biobujon a sladkou papriku.…
Bramboračka s anglickou slaninou
Potřebné ingredience
Brambory, mražená nebo čerstvá polévková zelenina, česnek, houby, kostka biobujonu, cibule, anglická slanina, sůl, majoránka, olej, hladká mouka
Postup přípravy
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli zároveň s nudličkami anglické slaniny. Přidáme pár lžic mouky a usmažíme cibulovo-slaninovou jíšku. Přidáme studenou vodu a biobujon, uvedeme k…
Rychlá drožďová polévka
Potřebné ingredience
Kostka droždí, 1 vejce, kostka biobujonu (zeleninový nebo kuřecí), větší brambora, mražená polévková zelenina, česnek
Postup přípravy
Droždí rozpustíme na troše másla nebo oleje, zvýšíme teplotu a vmícháme vajíčko, necháme srazit. Zalijeme vodou, přidáme kostku biobujonu, brambory na kostičky a polévkovou…