(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bramboračka s anglickou slaninou
Potřebné ingredience
Brambory, mražená nebo čerstvá polévková zelenina, česnek, houby, kostka biobujonu, cibule, anglická slanina, sůl, majoránka, olej, hladká mouka
Postup přípravy
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli zároveň s nudličkami anglické slaniny. Přidáme pár lžic mouky a usmažíme cibulovo-slaninovou jíšku. Přidáme studenou vodu a biobujon, uvedeme k varu. Vložíme houby (předem nabobtnané sušené nebo čerstvé nebo mražené), brambory na kostičky a zeleninu, vaříme doměkka. Na závěr ochutíme solí, česnekem a majoránkou. Pokud je polévka moc řídká, lze přidat trochu instantní jíšky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé