Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Houskové knedlíky z mikrovlnky

Houskové knedlíky z mikrovlnky

Potřebné ingredience

1,5 hrnku polohrubé mouky, půl lžičky soli, 1 vejce, panák oleje, půl kostky kvasnic (nebo méně), 2 housky, 500 ml mléka

Postup přípravy

K mouce přidáme sůl, vejce, olej a přilijeme 300 ml vlažného mléka. Rozdrobíme kvasnice a mícháme šlehačem, až se začnou dělat bubliny. Těsto je řídké asi jako na lívance. Uložíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v mrkvové omáčce

Vepřové v mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

Plec nebo krkovička, 3-4 mrkve, cibule, sůl, bobkový list, nové koření, cukr, citronová šťáva, instantní jíška

Postup přípravy

V papiňáku osmažíme cibuli a přidáme maso nakrájené na kostky nebo plátky. Zprudka opečeme, osolíme a zalijeme vodou. Přidáme mrkev, kterou jsme předtím v sekáčku rozsekali…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka z rajčat

Rajská omáčka z rajčat

Potřebné ingredience

Cca 5 rajčat, 1 cibule, kořenová zelenina (ideální je mražená směs pod svíčkovou), 0,5 l vody, bobkový list, cukr, skořice, sůl, máslo a hladká mouka na jíšku

Postup přípravy

Zesklovatíme cibuli a přidáme trochu kořenové zeleniny. Promícháme a osmahneme. Přidáme vodu a uvedeme k varu. Vložíme nakrájená rajčata a bobkový list. Vaříme 20 minut. Vyjmeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Potřebné ingredience

Kuřecí díly (např. horní stehna), cibule, mletá paprika, smetana ke šlehání, bobkový list, nové koření, sůl, světlá instantní jíška

Postup přípravy

V papiňáku osmažíme cibuli, přidáme kuřecí díly a ze všech stran je opečeme. Zalijeme vodou, posolíme, posypeme paprikou a přidáme bobkový list a nové koření. Zavřeme papiňák a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina prababičky Dáši - bez tuku

Bublanina prababičky Dáši - bez tuku

Potřebné ingredience

250 g polohrubé mouky, 200 g cukru (vanilkový cukr - nepovinně), 3 vejce, 9 lžic horké vody, půl prášku do pečiva, ovoce (rybíz, jahody, třešně..., cokoli)

Postup přípravy

Oddělíme bílky od žloutků, k bílkům přidáme 2 lžíce studené vody a ušleháme sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a šleháme dohladka. Přidáme horkou vodu a opět šleháme. Přisypeme mouku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramborová zelňačka

Bramborová zelňačka

Potřebné ingredience

Cibule, anglická slanina, hladká mouka, kostka biobujonu, kysané zelí (asi 300 g), sůl, sladká paprika, olej

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibuli s nudličkami anglické slaniny, přidáme pár lžic hladké mouky a uděláme cibulovo-slaninovou jíšku. Přidáme studenou vodu, biobujon a sladkou papriku.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramboračka s anglickou slaninou

Bramboračka s anglickou slaninou

Potřebné ingredience

Brambory, mražená nebo čerstvá polévková zelenina, česnek, houby, kostka biobujonu, cibule, anglická slanina, sůl, majoránka, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Na oleji osmažíme dozlatova cibuli zároveň s nudličkami anglické slaniny. Přidáme pár lžic mouky a usmažíme cibulovo-slaninovou jíšku. Přidáme studenou vodu a biobujon, uvedeme k…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se špenátem a šunkou

Těstoviny se špenátem a šunkou

Potřebné ingredience

Asi 300 g těstovin - vřetena, špenátový protlak, 1 cibule, česnek, sůl, smetana ke šlehání, šunka, sýr na posypání

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme špenát, mírně podlijeme a prohřejeme. Ochutíme solí, česnekem, případně lžičkou sypkého bujonu. Nakonec přilijeme smetanu a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na zelenině v remosce

Kuře na zelenině v remosce

Potřebné ingredience

cca 4 kuřecí díly, 1 cibule, 2 rajčata, 1 paprika (podle velikosti), půl kostky kuřecího biobujonu, koření na pečené kuře nebo sladká paprika.

Postup přípravy

Maso posypeme kořením nebo jen sladkou paprikou a solí a dáme nasucho péct do remosky. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a nakonec rajčata. Necháme pustit šťávu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá drožďová polévka

Rychlá drožďová polévka

Potřebné ingredience

Kostka droždí, 1 vejce, kostka biobujonu (zeleninový nebo kuřecí), větší brambora, mražená polévková zelenina, česnek

Postup přípravy

Droždí rozpustíme na troše másla nebo oleje, zvýšíme teplotu a vmícháme vajíčko, necháme srazit. Zalijeme vodou, přidáme kostku biobujonu, brambory na kostičky a polévkovou…

Zobrazit více...

Kategorie