POLÉVKY
Zobrazit více...
Uzený vývar s bramborem
Potřebné ingredience
uzenou křížovku nebo žebro, kořenovou zeleninu, 3 větší brambory, 1 vejce, 3 stružky česneku
Postup přípravy
Maso uvařím v tlakovém hrnci i se zeleninou. Po uvaření polévku zcedím, nakrájím do ní maso a brambory na malé kostičky a vařím do změknutí brambor. Pak přidám prolisovaný česnek…
POLÉVKY
Zobrazit více...
Koprová polévka
Potřebné ingredience
Kopr (bud čerstvý, nebo ve sladkokyselém nálevu) 3 velké brambory, zeleninový nebo masový vývar, mléko nebo smetanu, hl. mouku a máslo na jišku
Postup přípravy
Brambory nakrájím na malé kostičky... Do hrnce si dám rozpustit máslo a zrobím jišku, dám trošičku vývaru a jišku rozmíchám, aby se nedělaly hrudy. Přidám kopr, zamíchám, hodím…