Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Bořč

Bořč

Potřebné ingredience

25 dkg hovězího masa 25 dkg vepřového masa 1,5 l vody sůl 8 dkg mrkve 8 dkg celeru 4 dkg petržele 25 dkg bílého zelí 1 řepa smetana hladká mouka a máslo na jíšku

Postup přípravy

Maso nakrájím na kostičky a uvařím ve slané vodě, pak zahustím jíškou na másle. Povařím, přidám nastrouhanou zeleninu. Nakonec přidám červenou řepu a trochu smetany

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicovozeleninový krém

Brokolicovozeleninový krém

Potřebné ingredience

jarní cibulka máslo olej kořenová zelenina brokolice sůl solčanka česnek smetana hl.mouka

Postup přípravy

Na másle s olejem zpěníme cibulku na kolečka...., přidáme hl. mouku a uděláme jíšku. Rozředíme vodou. Dobře promícháme. Přidáme zeleninu. Vaříme. Osolíme. Přidáme tak dva stroužky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slavnostní mrkvo-jablko salát

Slavnostní mrkvo-jablko salát

Potřebné ingredience

mrkev jablka, citronová šťáva, sušené meruňky, loupané mandle sekané

Postup přípravy

Klasický salát ze strouhaných jablek a strouhané mrkve zakapeme citronovou š´távou podle chuti, přimícháme na proužky nakrájené sušené meruňky a sypeme mandlovými plátky. Úspěch…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Potřebné ingredience

300 g moravského uzeného 1000 g cibule máslo strouhaný eidam nebo cihla plechovka žampionů tavený smetanový sýr sůl pepř 2 ks toustového chleba nebo 4 krajíčky veky

Postup přípravy

Na másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a přidáme na kostičky pokrájené uzené maso. Zalijeme asi 1a1/2 litrem vody a vaříme tak dlouho, dokud není cibule měkká. Do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí polévka

Kuřecí polévka

Potřebné ingredience

čtvrtka kuřete 1 cibule česnek mletý pepř 150 g pórku 1/2 květák 1 kedlubna 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru petržel kudrnka zeleninové koření mletý zázvor

Postup přípravy

Čtvrtku kuřete společně se zeleninou a polévkovým kořením vložíme do studené vody a přivedeme k varu.
Vývar přecedíme, maso obereme, zeleninu nakrájíme a vložíme do vývaru.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou

Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou

Potřebné ingredience

250 g cibule 60 g sádla nebo oleje 100 g tvrdého sýra 100 g veky nebo bagety 30 g másla 600 ml vývaru 50 ml bílého vína, sůl, drcený pepř, mletý kmín provensálské koření, petrželová nať (4 porce, 15 minut

Postup přípravy

Na hrubší kolečka nebo měsíčky pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule začne opékat, zalijte ji bílým vínem a vzápětí horkým vývarem, přidejte koření a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sýrová polévka s křupinkami

Sýrová polévka s křupinkami

Potřebné ingredience

200 g smetanového taveného sýra 150 g tvrdého sýra 400 ml mléka,150 ml smetany sůl, kopr, 100 g čerstvé papriky Na křupinky: 1 vejce 50 g hladké mouky, 20 g škrobové moučky 50 ml mléka sůl, hrubě mletý pepř, olej na smažení (4 porce, 20 minut)

Postup přípravy

V teplém mléce nechte rozpustit tavený sýr a nastrouhaný tvrdý sýr. Potom za stálého míchání přiveďte k varu. Podle chuti sýru polévku osolte, přivoňte posekaným koprem a nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulová polévka s taštičkami a nivou

Cibulová polévka s taštičkami a nivou

Potřebné ingredience

100 g hladké mouky 100 g másla 400 g cibule 2000 ml zeleninového vývaru 200 ml bílého vína 100 ml smetany sůl, bílý pepř 200 g sýru niva 1 plát listové těsta 1 vejce

Postup přípravy

Na másle orestujeme cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a nakonec zjemníme smetanou.
Z listového těsta pomocí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dědova polévka a smažená sýrová kolečka

Dědova polévka a smažená sýrová kolečka

Potřebné ingredience

100 g másla 50 g hrubé mouky 50 g krupice 2 vejce 1 mrkev sůl polévkové koření nové koření hřebíček bobkový list zelená petrželka Sýrová kolečka: 200 g eidamu 2 vejce 100 g strouhanky sůl, olej

Postup přípravy

Z tuku, mouky a krupice připravíme jíšku. Přidáme vejce a necháme ho srazit. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a strouhanou mrkev. Vaříme asi 15 min. Dochutíme polévkovým…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka s masovými knedlíčky

Pórková polévka s masovými knedlíčky

Potřebné ingredience

400 g krkovice 1 střední pórek 1 vejce skleněné čínské nudle česnekový olej 2 pol. lžíce zázvoru kostka bujónu (vývar) sůl, bílý pepř

Postup přípravy

Krkovici umeleme, ochutíme solí, pepřem a zázvorem. Přidáme vejce, promísíme a vypracujeme 7 masových koulí, které vložíme spolu s kostkou bujónu do cca 2 litrů vroucí vody.

Zobrazit více...

Kategorie