Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka z černých fazolí s chorizem

Polévka z černých fazolí s chorizem

Potřebné ingredience

černé fazole, lahůdková cibulka, cherry rajčata, klobása chorizo, vývar (kuřecí nebo slepičí), limetka

Postup přípravy

Fazole namočit den předem do vody.
Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu), poté slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka s fenyklem

Mrkvová polévka s fenyklem

Potřebné ingredience

5 středně velkých mrkví, 1 fenykl, 1 litr zeleninového vývaru(případně z kostky),1 cibule,máslo 1 lžíce,sůl,pepř,trochu zázvoru, 1/4 lžičky koriandrových semínek,zakysaná smetana

Postup přípravy

Očistíme si mrkev nakrájíme ji na menší kousky,Fenykl ,též očistíme a nakrájíme , horní lístečky si necháme na ozdbu polévky (vypadají ,jako kopr) a ještě si nadrobno pokrájíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Poctivá bramboračka

Poctivá bramboračka

Potřebné ingredience

500g brambor, 3 mrkve, 2 petržele,1/2 menšího celeru, 1 cibule,70g másla,4 stroužky česneku,2 lžíce hladké mouky,2 hrsti sušených hub,drcený kmín, sůl,pepř,majoránka,špetka muškátového oříšku,zelená petrželka (nebo libeček)

Postup přípravy

Brambory ,mrkev,celer,petržel, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.Ve větším hrnci na másle zpěníme cibuli a prolisovaný česnek,po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dokud…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Houbová polévka

Houbová polévka

Potřebné ingredience

čerstvé houby (případně sušené), 3 střední brambory, 2 snítky celeru, 2 kostky Masoxu, kmín, sůl, pepř, máslo a hladká mouka na jíšku

Postup přípravy

Třílitrový hrnec zaplníme do poloviny nakrájenými čerstvými houbami (nejlépe různorodou směsí)* a zalijeme vodou, aby byl hrnec do ¾ plný. Dáme vařit s jednou kávovou lžičkou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Potřebné ingredience

7 větších mrkví, 1/4 kostky másla, menší cibule, 0,5l zeleninového bujónu, 1/2 citrónu, 1 lžíce třtinového cukru, hrstičku koření Kerblík (nebo jiné vámi oblíbené do polévek)

Postup přípravy

Cibuli nakrijím na drobno a osmahnu na másle ve větším hrnci do měkoučka. Mezitím očistím mrkev a nakrájím ji na kolečka. Jakmile je cibulka měkká, přidám nakrájenou mrkev a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z kachních drobů

Polévka z kachních drobů

Potřebné ingredience

Polévka: kachní droby (krk, jazyk ... ne játra), 1 mrkev, 1 petržel, červená paprika, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, pár zelených lístků pórku, trochu libečku, sůl, zelená petrželka, vegeta na dochucení Kuličky: kachní droby (játra), 1 vejce, 2 stroužky česneku, trochu pepře, trochu majoránky, sůl, strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Z polévky posbíráme pěnu, která se vytvořila, přidáme na větší kusy pokrájenou zeleninu, koření, osolíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s krupicí a kuskusem

Zeleninová polévka s krupicí a kuskusem

Potřebné ingredience

mrkev,celer,petržel,kousek pórku,cibule,2 stroužky česneku,2 lžíce krupice,hrst/dvě kuskusu,voda,sůl,máslo,petržel.nať,celer.nať,libeček

Postup přípravy

Na másle osmahneme najemno nasekanou cibulku,pak přidáme plátky česneku,opečeme,přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pórek,osmahneme a zasypeme krupicí,opečeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

500 g kuřecích krků na vývar,50g másla a 20g hladké mouky na jíšku, asi 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel)1 cibule,1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, muškátový oříšek,1 bobkový list,200 ml smetany na vaření, zelená petrželka Na knedlíčky,300 g drůbežích jater,1 rohlík,1 žloutek,3 str. česneku ,sůl , pepř , muškátový oříšek, majoránky, strouhanka

Postup přípravy

Kuřecí krky si dáme vařit do většího hrnce, přidáme kmín ,cibuli, bobkový list a osolíme-uvaříme do měkka. Pak scedíme . Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku . Do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná zelná polévka z francouzké kuchyně

Jemná zelná polévka z francouzké kuchyně

Potřebné ingredience

500g kysaného zelí, 2 středně velké brambory,40g slaniny. 2 frankfurtské párky,30g sušených hub,4 lžíce smetany ke šlehání,2 vrchovaté lžíce strouhaného sýra, zelenou petrželku,1 bobkový list,3 kuličky jalovce ,sůl ,pepř, špetka cukru

Postup přípravy

Zelí scedíme ,pokrájíme, dáme do hrnce, přidáme očištěné a na kousky nakrájené brambory, podrcené houby, na kostičky nakrájenou slaninu ,kuličky jalovce, bobkový list, osolíme ,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené řepy a sterilovaných fazolí

Polévka z červené řepy a sterilovaných fazolí

Potřebné ingredience

500g červené řepy,1 plechovka sterilovaných fazolí ,2 šalotky, 1 červená paprika,1 rajče,2litry zeleninového vývaru,3 lžíce olivového oleje,1/2 lžičky kmínu,sůl,trochu cukru na dochucení,trochu citronové šťávy,bylinky: tymián,petrželka-jak kdo má rád,hustá kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Ve větším hrnci zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou šalotku,přidáme na kostky nakrájenou očištěnou červenou řepu,zalijeme polovinou vývaru,osolíme ,přidáme kmín a vaříme do…

Zobrazit více...

Kategorie