Dánská sýrová polévka
Potřebné ingredience
2 cibule,porek, máslo,4 tavené sýry,muškátový květ,2-3 lžíce hladké mouky,1,5 l vývaru- zeleninový,sůl, podravka
Příloha je osmažené krutonky
Postup přípravy
Cibuli a porek nakrájíme na kolečka. Na másle orestujeme porek s cibulí. Potom vyděláme na talířek a přidáme kousek másla.Do rozpuštěného másla dáme mouku a uděláme světlou jíšku…
Fazolová polévka-mléčná
Potřebné ingredience
150g namočených fazolí,3/4 zakysané smetany,sůl,kopr,1/2l vody,bobkový list,1 lžíce hldké mouky,1 cibule.
Postup přípravy
Fazole uvaříme do měkka s bobkovým listem.Měkké zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a povaříme.Okořeníme a nakonec přidáme kopr a osmaženou cibulkou.
Česnečka
Potřebné ingredience
4 velké brambory,sůl, česnek,podravku,petržel,100g kabanosu,pepř,2 vejce,
Postup přípravy
Do vařící vody dáme vařit pokrájené brambory na kostky.Česnek utřeme se solí,kabanos porájíme na kolečka.Když jsou brambory měkké, vložíme uzeninu a necháme prohřát.Nakonec…
Boršč
Potřebné ingredience
1 mrkev,1 petržel,kousek celeru, 2-3 brambory, porek, 1 větší cibule, vše nakrájíme na kostičky, 1,5l-2l zeleninového vývaru nebo vývar z uzených kostí-je to lepší chuť,2hrstky sterilizovaného zelí,2 paprikové klobásy,sůl,pepř,majoránka,podravka,2stroužky česneku,kmín,instantní jíška
Postup přípravy
Orestujeme cibulku,přidáme pokrájenou zeleninu podlijeme vývarem a dusíme. Až je zelenina měkčí přidáme propláchnuté zelí a zase podlijem.Když je vše měkké zahustíme jíškou…