Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
BORŠČ +++

BORŠČ +++

Potřebné ingredience

mleté maso , cibule, sůl, hlávkové zelí, brambory, červená řepa ( strilovaná),ocet, cukr.

Postup přípravy

Orestujeme cibulku na kostičky na to dáme mleté maso osolíme a po chvilce přidáme nakrájené zelí ,necháme vařit k poloměkému zelí přidáme nakrájené brambory.Přidáme řepu na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cizrnová polévka (podle Kluků v akci)

Cizrnová polévka (podle Kluků v akci)

Potřebné ingredience

500g cizrny, 120g másla, 250g cibule, 30g česneku, římský kmín, arabské koření (nemám, takže nedávám), sůl, mletý pepř, 1l zel. vývaru, 120ml smetany, zakysaná smetana na ozdobení

Postup přípravy

Cizrnu, předem namočenou alespoň osm hodin, uvaříme doměkka (asi 1,5 hodiny).
V kastrolu rozpustíme máslo, na něm osmažíme cibuli, přidáme rozmáčknutý česnek, cizrnu a koření,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Potřebné ingredience

cca 200 gr žampionů, 3 brambory , cca 100 ml smetany ke šlehání , cca 3 lžíce hladké mouky , trochu másla, sůl , cca 1 litr vody , bujón nebo jiné ochucovadlo/ (s glutamátem nebo bez), kmín

Postup přípravy

Na jemné pátky nakrájené žampióny podusíme na troše másla, až zhnědnou , nalijeme vodu, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a přivedeme k varu. Přidáme ochucovadlo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Americká kukuřičná polévka BIG super

Americká kukuřičná polévka BIG super

Potřebné ingredience

200 g anglické slaniny, 2 velké cibule, 1 sáček mražené kukuřice, 2 brambory, 2 zakysané smetany, 3 lžíce olivového oleje, 8 lžiček zeleninové vegety, 3,5 l převařené vody, sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, vše dozlatova pak zalijeme horkou vodou, přidáme kukuřici, 8 lžiček vegety, nakrájené brambory a vaříme cca 12 minut.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka s nočky

Květáková polévka s nočky

Potřebné ingredience

1 malý květák,1 cibule,1 zeleninový masox,sůl,hl.mouka,drcený kmín,muškát.květ.,petrželka. Na nočky:1 vejce,sůl,polohr.mouka.

Postup přípravy

V hrnci si na tuku zpěníme nakrájenou cibulku,zasypeme ji asi 1 plnou lžící hl.mouky a uděláme světlou jíšku.Rozředíme vodou,důkladně rozšleháme,přidáme pokrájený květák,masox…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka s kroupami

Kapustová polévka s kroupami

Potřebné ingredience

Kousek kapusty, mrkev, brambor, kostka zeleninového bujonu (bio z DMka),kroupy a na dochuceni vegeta (také bio z DMka)

Postup přípravy

Dáme všechno vařit do hrnce z vodou. Kapusty jsem dala jenom kousek, vybrala jsem spíš hezké, zelené listy. Brambor nakrajíme na malinké kousíčky, aby se hezky rozvařil. Není…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELŇAČKA  - DĚLÁM OD OKA A VŠEM MOC CHUTNÁ!!!!HNED HOTOVÁ

ZELŇAČKA - DĚLÁM OD OKA A VŠEM MOC CHUTNÁ!!!!HNED…

Potřebné ingredience

BRAMBORY♥KYSANÉ ZELÍ♥SŮL♥PEPŘ♥KMÍN♥MARJÁNKA♥SLADKÁ PAPRIKA♥HLADKÁ MOUKA♥SÁDLO♥CIBULE♥

Postup přípravy

DÁM VAŘIT BRAMBORY SŮL KMÍN MEZITÍM SI PŘIPRAVÍM JÍŠKU - SÁDLO ROZPUSTÍM PŘIDÁM NAKRÁJENOU CIBULY PO 5 MINUTÁCH TAM ZAKVEDLÁM MOUKU A KDYŽ ZAČÍNÁ HNĚDNOUT CIBULKA TAK ODSTAVÍM A…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rarášikovia do polievky ♨

Rarášikovia do polievky ♨

Potřebné ingredience

1vajíčko,80g polohrubej múky,4 PL mlieka,soľ,olej na vysmážanie

Postup přípravy

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čínská  polévka s hlívou a zázvorem

Čínská polévka s hlívou a zázvorem

Potřebné ingredience

Polévka s hlívou a zázvorem Celé kuře ( bez kůže) Kořenovou zeleninu na polévku ( mrkev, celer, petržel, cibule) 5 cm zázvoru, 3 česneky, 2 rajčata Masox, sůl Asi 4 l vody

Postup přípravy



Vaříme asi 30 min. v tlakovém hrnci, než maso změkne.
Zcedíme. Osmahneme nadrobno nakrájený pórek na olivovém oleji. Zalejeme vývarem
a přidáme asi…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jednoduchá čočková polévka

Jednoduchá čočková polévka

Potřebné ingredience

Olej, 1 menší cibule, 3/4 hrnku čočky, 2 mrkve, 1 klobáska či párek, 1 kostka Masoxu, koření: majoránka, česnek a petržel, voda :-)

Postup přípravy

Čočku si dám do hrnku a zaliju studenou vodou - většinou to stíhám nechat stát jen tak hodinu před vařením :-).
V papiňáku si na trošce oleje mírně osmahnu na kostičky…

Zobrazit více...

Kategorie