Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Zdravá rajská polévka

Zdravá rajská polévka

Potřebné ingredience

4-5 rajčat, zeleninový bujon, polévkové koření, špetka chilli, špetka skořice, 1/2 sáčku uvařené rýže, 2-3 lžíce čekankového sirupu

Postup přípravy

1. Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme koření, bujon a čekankový sirup. 2. Vaříme cca 40min, dle potřeby dochutíme a propasírujeme přes hrubé síto do druhého hrnce. 3. Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka s krupkami

Česnečka s krupkami

Potřebné ingredience

50 g krupek,1 lžíce sádla,1 cibule,3-5 stroužků česneku,mletý pepř,majoránka,drcený kmín,sůl,zázvor,libeček(nebo zel.petrželka)

Postup přípravy

Propláchnuté krupky .zalité vodou, dám do nádobí pro mikrovlnky a dám na 10 minut vařit do měkka.(nebo můžeme vařit normálně-zalité vodou do měkka.V kastrolu na sádle osmahnu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka z mletého hovězího masa

Gulášová polévka z mletého hovězího masa

Potřebné ingredience

30 dkg mletého hovězího masa( může být i mix-hovězí-vepřové),2 cibule,sádlo 4 brambory,1 bílá paprika, malý rajčatový protlak,1/2 lžičky kmínu,1 lžíce červené mleté papriky, sůl, pepř ,majoránka , česnek,3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme červenou papriku, zaprášíme 3 lžíce hladké mouky, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a kmín a vaříme asi půl hodiny.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč ,jak ho dělám já

Boršč ,jak ho dělám já

Potřebné ingredience

asi 300 g libového vepřového masa,1 cibule,1 lžíce olivového oleje,1 mrkev,1 malá petržel,kousek celeru( asi 1/4 z malého).250 g zelí,300 g brambor,4 malé červené řepy,asi 3 str.česneku,6 kuliček pepře,5 kuliček nového koření,2 bobkové listy,drcený kmín,sůl,1 malý rajčatový protlak,ocet a cukr na dochucení,zakysaná smetana

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme maso nakrájené na menší kostky a osmahneme,zalijeme vodou,přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na menší kousky,zelí na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka po indicku

Dýňová polévka po indicku

Potřebné ingredience

1 dýně Hokkaido-středně velká,2 větší mrkve,3 středně velké brambory,2 velká rajčata,1 cibule,asi 3 str.česneku( podle chuti),1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru,1 lžička směsi koření "Garam masala"(dá se koupit v Tescu),1/2 lžičky kari,olivový olej,bílý jogurt

Postup přípravy

Dýni-důkladně omyjeme -neloupeme -jen zbavíme semínek (vydlabávám lžící)-nakrájíme ji na menší kusy.Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme kousky dýně a orestujeme ,pak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná polévka z cukety

Výborná polévka z cukety

Potřebné ingredience

1 větší nebo dvě středně velké cukety,2 středně velké brambory,1 mrkev,1 cibule,máslo,kelímek zakysané smetany,sůl,pepř,petrželka, opečený chléb

Postup přípravy

Na másle si osmahneme nakrájenou cibulku,zalijeme vodou-přidáme oloupanou očištěnou a na kousky nakrájenou cuketu,brambory a mrkev,osolíme ,opepříme a vaříme do změknutí pak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulačka-jak ji dělám já

Cibulačka-jak ji dělám já

Potřebné ingredience

4 cibule,česnek asi 4 stroužky ( nebo podle chuti,srazí nasládlost cibule),1 masox,asi 10 dkg strouhaného sýra,pepř,sůl,petrželka,sádlo,chléb

Postup přípravy

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka,2 stroužky česneku na plátky a zpěníme na kousku sádla,pak zaliji vodou,přidám masox ,opepřím a povařím.Polévku rozmixuji,dochutím solí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mléčná rajčatová polévka

Mléčná rajčatová polévka

Potřebné ingredience

500-600g plnotučného mléka, necelých 1/4 lžičky jedlé sody, sůl, pepř, hrst bazalky, 400h plechovka rajčat, velká lžíce rajského protlaku, 1 stroužek česneku, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Na másle orestujeme lisovaný česnek, přidáme protlak a také chvíli restujeme. Poté přidáme rajčata a bazalku a vaříme asi 10min. Nakonec vmícháme v troše mléka rozmíchanou sodu a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová s pomerančem

Mrkvová s pomerančem

Potřebné ingredience

1kg mrkve, 2 pomeranče (šťáva), 500ml vývaru, sůl, pepř, zázvor, 2 malé brambory, 1 stroužek česneku, rýžový olej , 150-200g šlehačky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky mrkve a brambor, přidáme česnek a zázvor. Po chvíli přilijeme pomerančovou šťávu a vývar. Osolíme, opepříme a vaříme úplně do měkka (pokud je zelenina…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Potřebné ingredience

3 menší mrkve, 1/2 malého celeru, 200g suché cizrny (předem namočené), sůl, pepř, majoránka, 1 stroužek česneku, 300 - 400g vývaru

Postup přípravy

Namočenou cizrnu slijeme a uvaříme ve vývaru s česnekem. Poté přidáme kousky mrkve a celeru, ochutíme solí a majoránkou a vaříme doměkka. Poté část polévky rozmixujeme a vrátíme…

Zobrazit více...

Kategorie