BEZINKOVÝ LIKÉR
Potřebné ingredience
2 l plodů bezinek, 1 l vody, 1 kg cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce mleté kávy, 500 ml rumu
Postup přípravy
Bezinky očistíme a opláchneme. Nasypeme je do hrnce, přidáme vodu a svaříme. Šťávu slijeme do dalšího hrnce, přidáme cukr a vaříme cca 5 minut. Pak přidáme vanil.cukry a vaříme…
BYLINNÝ LIKÉR
Potřebné ingredience
na 1,5 litru destilátu (např. hruškovice, slivovice apod.) dáme: 6 g máty - 3 g celé skořice, hřebíčku, mateřídoušky, třezalky, oregána, meduňky Po vylouhování - Cukrová voda: 300 g cukru + 1/2 litru vody
Postup přípravy
Necháme 4-6 týdnů louhovat ve skleněná nádobě při teplotě 25C, denně promícháme. Po vylouhování scedíme přes plátno, určitě tak 2-3x dle potřeby, abychom se zbavili zelené…
DOMÁCÍ GRIOTKA
Potřebné ingredience
višně, rum, cukr, hřebíček, celá skořice
Postup přípravy
Višně nemusíme peckovat. Dáme je buď do lahve nebo nějaké velké sklenice či demižonu, zalijeme rumem, zasypeme cukrem, přidáme hřebíček a celou skořici. Můžeme přidat též sušenou…