Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

DOMÁCÍ GRIOTKA

0.0
DOMÁCÍ GRIOTKA

Potřebné ingredience

višně, rum, cukr, hřebíček, celá skořice

Postup přípravy

Višně nemusíme peckovat. Dáme je buď do lahve nebo nějaké velké sklenice či demižonu, zalijeme rumem, zasypeme cukrem, přidáme hřebíček a celou skořici. Můžeme přidat též sušenou pomeranč.kůru.
Počítáme na 1 kg višní - 0,5 l rumu - 500 g krupic.cukru.
Hřebíčku dáme tak 2-3 kousky na 1,5litrovou lahev, skořici 1 celou.
Kdo nemá rád silnou griotku, může rum naředit vodou, popř. může cukr ve vodě rozpustit, potom se neusazuje na dně.
Přikryjeme celofánem, zagumičkujeme a uděláme malou dirku.
Někdo nechává louhovat v chladu, já nechávám na denním světle na okně (kvůli kvašení je tam nutná ta "odvětrávací" dirka). Nechávám louhovat 2-3 měsíce.
Višně potom můžete použít při pečení moučníků :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

barnas 6. 6. 2011, 21:01
Děkuji za skvělý recept,gritka je výborná (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 11. 3. 2010, 23:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie