(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Domácí griotka
Potřebné ingredience
půl kila kyselek (višní)
cukr
půl litr rumu
3 litrová lahev
Postup přípravy
Protože je právě doba višní, kyselek, mám pro vás holky super recept na domácí griotku.
Natrháme višně, kyselky, a omyjeme.
Do 3 litrové lahve dáme vrstvu višní, na to nasypeme cukr, dáme další vrstvu višní, zase cukr a nakonec třetí vrstvu višní a cukr. Trochu zmáčkneme a vše zalijeme rumem. Toho musí být tolik, že ještě nad poslední vrstvou jsou tak dva až tři cm rumu. Sklenici zakryjeme a necháme 6 neděl odstát. Po 6 nedělích slijeme, přecedíme, nalijeme do sklenic s pevným uzávěrem a můžeme popíjet. Višně, kysleky, co zbyly, můžeme sníst. Ale pozor!!! Můžete se z toho pěkný opít!!! Vyzkoušené. Je to bomba.
Natrháme višně, kyselky, a omyjeme.
Do 3 litrové lahve dáme vrstvu višní, na to nasypeme cukr, dáme další vrstvu višní, zase cukr a nakonec třetí vrstvu višní a cukr. Trochu zmáčkneme a vše zalijeme rumem. Toho musí být tolik, že ještě nad poslední vrstvou jsou tak dva až tři cm rumu. Sklenici zakryjeme a necháme 6 neděl odstát. Po 6 nedělích slijeme, přecedíme, nalijeme do sklenic s pevným uzávěrem a můžeme popíjet. Višně, kysleky, co zbyly, můžeme sníst. Ale pozor!!! Můžete se z toho pěkný opít!!! Vyzkoušené. Je to bomba.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
stencon
(upraveno)
26. 7. 2009, 10:25
Ahojky... Višně se musí vypeckovat, nebo ne?
Zdenka55
(upraveno)
18. 6. 2009, 13:28
Blanka, koľko asi toho cukru ide? Približne. A kde to nechávaš stáť - v kuchyni, na slnku,alebo v chlde? Ďakujem
zobanda
(upraveno)
18. 6. 2009, 13:18
právě jsem to naložila, tak za 6 neděl hurá na to
jíta406
(upraveno)
27. 9. 2007, 12:12
Blanko,chci se zeptat nezkoušela jste griotku i z jiného ovoce?Máme hodně ostružin,tak co myslíte šlo by to taky?
babi Irča
(upraveno)
3. 9. 2017, 20:05
@jíta406
Chci se zeptat - zkoušela jste to z ostružin? Jak to dopadlo? Zatímmámostružiny zasypané cukrem. Tak jen jestli mám zítra dojet pro ten rum nebo gelfix na marmošku. Díky
avonka
(upraveno)
15. 7. 2007, 15:46
my višně prosypeme cukrem a necháme 3 týdny stát a teprve potom přiléjeme rum.Ale je to doopravdy výborné
jarulinka K.
(upraveno)
22. 8. 2006, 22:05
Znám od mamči a z višní, které zbydou po slití si děláme pamlsky tak, že na párátko napíchneme višničku a pak namáčíme do rozpuštěné čokolády, necháme ztuhnout v ledničce a pak mňamkujeme. Máte pravdu, že je to bomba. Jarka
nula
(upraveno)
15. 7. 2007, 13:16
@jarulinka K.
Taky jsme to roky takto dělaly v čokoládě, to je ta pravá dobrotka . Jen jsem ztratila recept. Ale dávaly jsme tam ještě určitě nějaké koření aspoň skořici